Japánból érkezik az MTK új vezetőedzője

Az U21-es válogatott korábbi edzője Japánból érkezett az MTK hívására
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 11. helyén végző, kiesett MTK a hivatalos honlapján tudatta, hogy az U21-es válogatott korábbi szövetségi edzője, Michael Boris lesz a csapat új vezetőedzője.

A 43 éves edzőnek komoly rálátása van a hazai futballra, hiszen a közelmúltban két és fél éven át már dolgozott Magyarországon: előbb az U19-es, majd az U21-es válogatott szövetségi kapitánya volt. A célja, hogy az MTK a fiataljaira építve visszajusson az első osztályba.

Az U21-es válogatott korábbi edzője Japánból érkezett az MTK hívására Forrás: MTI/PAP/Tomasz Koryszko

„Jól éreztem magam Japánban, ám nehezen szoktam meg, hogy nagyon távol van a családom, ezért visszavágytam Európába.

Repülőre ültem, a nyolcórás utazást követően még aznap leültem az MTK vezetőivel, meghallgattam őket, én is felvázoltam a konkrét elképzeléseimet, majd pedig visszautaztam. Örülök, hogy a klub irányítói nekem szavaztak bizalmat, nagy reményekkel állok a közös munka elé" – mondta a klub hivatalos honlapjának Michael Boris.

Az új edző a német futball- és utánpótlás-iskolát képviseli. Mielőtt Magyarországra került, hazájában az Uerdingennel szerepelt sikeresen (19 meccsből 11-et megnyert, miközben csak ötöt veszített el), korábban pedig a Schalke 04 második csapatát vezetőedzőként irányította. Mostanáig az egyik legeredményesebb japán klub, a kétszeres bajnok, egyszeres ázsiai BL-győztes Tokyo Verdy szakmai stábjában dolgozott, az MTK hívására azonban örömmel tér vissza Magyarországra.