Vágólapra másolva!
Edzőként és magánemberként is kalandos életútra tekinthet vissza a Budapest Honvéd új olasz edzője, Giuseppe Sannino, aki szegény munkáscsaládban nőtt fel, majd éveken át diliház vécéit takarította.

Több klubnál dolgozott az olasz élvonalban, de meggyűlt vele a bajuk az angol Watford focistáinak is. A 62 éves Giuseppe Sannino ugyanakkor csak az ötödik ikszen túl lett profi edző, addig egy évtizeden át pszichiátrián és kórházban takarított.

„Futballistaként nem kerestem sokat, munkát kellett vállalnom, hogy eltartsam a feleségem és a gyerekeinket.

Öt évig egy pszichiátriai intézetben, majd újabb öt évig egy kórházban takarítottam vécéket és kórtermeket minden osztályon.

Azok a tapasztalataim életem végéig elkísérnek. Egy kórházban mindent látsz: születést és halált, kínt és örömöt" – mondta Sannino a Ripost beszámolója szerint, aki miután a tíz évvel ezelőtti áttörés (a kis híján a Serie A-ba juttatott Varese, majd a Juventushoz távozó Antonio Conte utódaként az élvonalbeli Siena kispadján elért sikerei) után, Gianfranco Zola helyére kinevezték a Watford élére.

Giuseppe Sannino nem veti meg a kemény munkát Forrás: honvedfc.hu

de akkoriban tanultam meg mindent, ami eljuttatott idáig" – árulta el az olasz edző korábban a Guardiannak. Bő két évtizedes karrierje majd' minden évére jut új klub. Külföldön a Watfordon kívül tavaly októbertől négy hónapig a görög Levadiakosz edzője volt.

"Mindig egy álmomért küzdöttem:

nem a Serie A-ba jutni, az túl távolinak tűnt. Csak főállású edzővé válni"

– nyilatkozta pár éve Beppe Sannino, aki a Siena, a Palermo, a Chievo és a Carpi élén is dolgozott az olasz első osztályban.