Vágólapra másolva!
A két év óta vezérigazgatóként tevékenykedő Zakor Sándor lesz júniustól az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. kizárólagos tulajdonosa és vezetője.

Az élvonalból idén kiesett klub honlapjának szerdai beszámolója felidézi, hogy Zakor Sándort 2017 márciusában választották meg vezérigazgatónak, de a sportegyesület elnökségének már régebb óta tagja.

"Strukturálisan teljesen átalakítjuk a futballklub irányítását. Jelentős változás áll be a háttérben, hiszen társtulajdonosból kizárólagos tulajdonossá léptem elő, én és a cégeim veszik át az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. teljeskörű irányítását, minden felelősség az enyém lesz, természetesen az ezzel járó kiadásokkal együtt" - nyilatkozta Zakor, aki hozzátette, a futballklub, valamint az MTK sportegyesület korrekt partneri viszonyban, de egymástól teljesen elválasztva működik a továbbiakban.

Zakor Sándor a kiesés kapcsán kijelentette, leginkább abban hibáztak, hogy nem léptek időben, későn váltottak vezetőedzőt, és amikor megtették, nem a megfelelő döntést hozták Lucsánszky Tamás kinevezésével.

"Ő egy remek ember és egy felkészült edző, aki gyorsan és helyesen tárta fel a meglévő problémákat, viszont nem tudta megállítani azokat a folyamatokat, melyek már jóval korábban elindultak" - vélekedett.
Lucsánszky március közepén vette át az MTK irányítását Feczkó Tamástól, irányításával a csapat kilenc mérkőzésen nyolc vereséget szenvedett, és mindössze három pontot szerzett, ezért az utolsó előtti, 11. helyen zárt. A kék-fehérek négy ponttal maradtak le a bennmaradó Kisvárdától és Diósgyőrtől.

Az új kizárólagos tulajdonos közölte, hogy az új vezetőedzővel az elvi megállapodás már megszületett, a bejelentésre pénteken kerül sor, a játékoskeretben pedig jelentős változásra van szükség.

"Fiatal csapatunk lesz, benne van, hogy a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú együttese lesz a miénk, de a feljutásról egy pillanatra sem mondunk le, ennek érdekében igazolni is fogunk még. Szeretnénk gyors, agresszív és látványosabb futballt bemutató MTK-t, amelyik egyben eredményes is" - nyilatkozta Zakor.