Gattuso távozik a Milan kispadjáról

Frosinone Calcio v AC Milan - Serie A Gennaro Gattuso fbl ita seriea Frosinone Calcio AC Milan Serie A PLAYER competition event fan football player CHAMPIONSHIP official sport venue product
Gennaro Gattuso manager of Milan during the Serie A match between Frosinone Calcio and AC Milan at Stadio Benito Stirpe on December 26, 2018 in Frosinone, Italy. (Photo by Federica Roselli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Gennaro Gattuso elmondta, távozik az AC Milan kispadjáról, miután nem sikerült csapatával kivívnia a Bajnokok Ligájában való indulás lehetőségét.

"Nem volt egyszerű döntés az, hogy elhagyom a Milant, de ez volt a helyes megoldás" - mondta Gattuso a La Repubblicának. - Nem egy pillanat alatt döntöttem, inkább az elmúlt 18 hónap összegzéseként, ennyi ideig lehettem annak a csapatnak az edzője, amely minden másiknál többet jelent nekem."

Gennaro Gattuso távozik Forrás: NurPhoto/Federica Roselli/NurPhoto/Federica Roselli

"Az elmúlt hónapok felejthetetlenek, komoly elhivatottsággal vágtam bele a munkába. Fájdalmas a döntés, de jól átgondolt" - mondta a játékosként 2006-ban világbajnok, a Milannal kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Gattuso, aki 2017 novemberében váltotta Vincenzo Montellát a kispadon.

Az egykori ikonikus középpályás 82 meccséből 40-et tudott megnyerni a Milan edzőjeként, és annak ellenére távozik, hogy még két évig érvényes szerződése lenne a klubbal.

A klub kedd délutáni közleménye szerint közös megegyezéssel bontották fel a szakvezető megállapodását. Vele együtt távozott a tavaly nyáron kinevezett sportigazgató, a játékosként világbajnok brazil Leonardo Nascimento de Araújo, akinek a lemondását a klub elfogadta.

A Milan az ötödik helyen fejezte be a Serie A 2018-19-es idényét, így a következő szezonban az Európa-ligában lesz érdekelt.