Mourinho egykori segítője lett a Marseille edzője

170627033 Horizontal
Tottenham Hotspur's Portuguese manager Andre Villas-Boas (L) looks on as Chelsea's Portuguese manager Jose Mourinho (R) gestures from the touchline during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Chelsea at White Hart Lane in London on September 28, 2013. AFP PHOTO/ IAN KINGTON RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS (Photo by IAN KINGTON / AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál Andre Villas-Boas lett a francia Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub keddi bejelentése szerint a 41 éves trénerrel két évre szóló megállapodást kötöttek, és július elsején áll munkába.

Villas-Boas az FC Portónál alapozta meg hírnevét, amellyel 2011-ben megnyerte az Európa-ligát. Azt követően irányította a Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Zenit csapatát, legutóbb pedig a kínai Sanghaj SIPG edzője volt, amelytől 2017 őszén távozott.

A portugál szakember - aki közismerten rajong a motorsportokért - ezt követően rajthoz állt a 40. Dakar-ralin, de a negyedik szakaszon felborult egy dűnén San Juan de Marcona környékén, így nem tudta befejezni a versenyt.

Andre Villas Boas legutóbb Kínában vállalt edző munkát Forrás: AFP/Franck Fife

Villas-Boas a Marseille kispadján Rudi Garcia helyét foglalja el, aki annak ellenére távozott az idény végén, hogy tavaly októberben 2021 nyaráig szóló szerződést kötött. A francia együttes az ötödik helyen zárta a bajnokságot, 13 vereséget szenvedett és 52 gólt kapott, ami esetében az elmúlt 30 év legrosszabb mutatója. A dobogós csapatokkal (Paris Saint-Germain, Lille, Lyon) szemben ráadásul mind a hat mérkőzését elveszítette. Az Európa-liga előző idényében döntős együttes a 2018/19-es El-szezonban a csoportkör hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett. A Marseille a következő idényben biztosan nem szerepelhet a nemzetközi kupában.

José Mourinho egykori segítője - a Chelsea-nél, majd az Internazionalénál - a francia gárda első portugál edzője lesz.