Neymar bajban: már a brazil kapitánynak is elege van a botrányaiból

TOPSHOTS Horizontal SOCCER PLAYER PERSON-SPORT CARNIVAL RIO CARNIVAL PARADE
Neymar az utóbbi hónapokban nem a játékával hívta fel magára a figyelmet
Vágólapra másolva!
A BBC értesülése szerint nem Neymar lesz a csapatkapitánya a brazil válogatottnak a június 15-én kezdődő Copa Américán.

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya azért fosztotta meg a csapatkapitányi karszalagtól a világ legdrágább játékosát, mert megelégelte a klubjában mutatott állandó fegyelmezetlenségeit.

A Paris Saint-Germain támadója nyolc hónappal ezelőtt lett a brazil válogatott csapatkapitánya, így ő vezethette volna ki a pályára a csapatot a hazai rendezésű Copa Américán. Neymar az utóbbi időben azonban nem a játékával került a címlapokra, és ennek meglett az ára.

Neymar az utóbbi hónapokban nem a játékával hívta fel magára a figyelmet Forrás: AFP/Mauro Pimentel

A Rennes ellen tizenegyespárbajban elvesztett kupadöntő után Neymar összeszólalkozott egy szurkolóval, majd meg is ütötte. A találkozó után az öltözőben is balhézott. Nem sokon múlt, hogy összeverekedjen a német világbajnok Julian Draxlerrel. Állítólag csak a vezetőedző, Thomas Tuchel, valamint Antero Henrique sportigazgató közbelépésének köszönhető, hogy nem volt tettlegesség, mivel sikerült szétválasztaniuk a két játékost.

A brazil válogatott új csapatkapitánya a szintén a PSG-ben futballozó Dani Alves lesz, aki 36 évesen a csapat legrutinosabb játékosa.

Az idei Copa Américát június 14. és július 7. között rendezik, a házigazda Bolíviával, Venezuelával és Peruval szerepel egy csoportban.