Vágólapra másolva!
A Valencia ellen 2-1-re elvesztett spanyol kupadöntőt követően azonnal felmerült, hogy Ernesto Valverde helye nem biztos a Barcelona kispadján. A tréner egyedül a bajnokságot nyerte meg a katalán sztárcsapattal, a hazai kupa mellett a BL-ben sem jött össze a kupa, így a spanyol sajtó már arról találgat, ki lehet az utódja.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke nem győzte hangsúlyozni, hogy nem varrják Ernesto Valverde nyakába a Valencia elleni kudarcot, ennek ellenére nagyon úgy néz ki, hogy

a következő idény már új edzővel kezdheti meg a katalán együttes.

Ernesto Valverde napjai meg vanak számlálva a Barcánál? Forrás: AFP/Oli Scarff

A Sport című lap már odáig ment, hogy kik lehetnek az az edzők, aki válthatják a jelenlegi szakvezetőt a távozása esetén.

Az egyik legnagyobb esélyes az Ajaxot a BL-elődöntőbe vezető 49 éves Erik ten Hag,

aki korábban lenyilatkozta, ha elengedi a klub a legjobb játékosokat, akkor nem szeretné folytatni a munkát a holland klubnál, amelyre egyre nagyobb az esély.

Erik Ten Hag a Barcelona edzője lehet Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Ten Hag mellett a holland szövetségi kapitány, a Barcelona szurkolók számára közel sem ismeretlen Ronald Koeman – évekig szerepelt az együttesében, amellyel 1992-ben megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert –, a belgák spanyol szövetségi kapitánya, Roberto Martínez és a jelenleg csapat nélküli, francia Laurent Blanc az esélyes.