Társoldalunk:

Kommunikációs hiba miatt tört ki a balhé a kupadöntőn

2019.05.25. 23:09

Az Origo szakértője, Bede Ferenc szerint jól döntött a játékvezetői csapat, amikor a Magyar Kupa-döntőjében 1-0-s kispesti vezetésnél nem adta meg a fehérváriak egyenlítő találatát, azonban elkerülhető lett volna a tömegjelenet, ha jó a kommunikáció a sporttársak között.

Bede Ferenc szerint elkerülhető lett volna a balhé a Magyar Kupa-döntőjében, ha jó a kommunikáció a játékvezetői csapat közöttForrás: Origo

"A mérkőzés 66. percében az oldalvonalnál az asszisztens előtt Negóval szemben szabálytalankodtak, amit Ring György helyesen zászlójelzéssel mutatott a vezetőbíró számára, aki megszakítva a játékot, közvetlen szabadrúgást ítélt a Vidi javára. A felvételen jól látszik, hogy az asszisztens belép a játéktérre, és zászlóját maga elé emelve mutatja a szabadrúgás helyét. Huszti Szabolcs a következő pillanatokban a szabálytalanság helyétől 3 méterrel előrébbről, gyorsan elvégezte a szabadrúgást, a támadás pedig góllal végződiött. Iványi Zoltán nem adta meg a találatot, hiszen asszisztens kollégája jelezte neki a kommunikációs eszközön keresztül, hogy nem a szabálytalanság helyéről végezték el a szabadrúgást, így teljesen jogosan annulálta a gólt, és ismételtette meg a szabadrúgást.

Vidi - Honvéd Magyar Kupa döntőFotó: Szabó Gábor - Origo

Sajnos a gyors elvégzésnél a játékvezető nem érzékelte egyből az asszisztens segítségét, Ring Györgynek ezt felismerve látványos zászlójelzéssel kellett volna a szabálytalanságot jeleznie, így érthetőbb lett volna a játékvezető, a játékosok és a nézők számára. Az eset mutatja, hogy a megfelelő kommunikáció és zászlójelzés egyaránt fontos a játékvezető csapat munkája során, amelynek rossz alkalmazása komoly értetlenséghez vezethet."