A Bayern könnyedén verte Gulácsiékat a Német Kupa döntőjében

Bayern
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (L) celebrates scoring the opening goal with his teammates as Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi reacts (R) during the German Cup (DFB Pokal) Final football match RB Leipzig v FC Bayern Munich at the Olympic Stadium in Berlin on May 25, 2019. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
Szombaton este Berlinben csapott össze a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a Bayern Münchennel a Német Kupa-döntőjében. Manuel Neuer bravúrjainak, és Robert Lewandowski duplájának köszönhetően a bajorok 3-0-ra nyertek, így a bajnokság után újabb trófeát nyertek.

A magyar válogatott két alapembere természetesen ott volt a lipcseiek kezdőjében, a Bayern szezon végén távozó két ikonja, Arjen Robben és Franc Ribery viszont csak a kispadon kapott helyet Niko Kovactól.

A meccs első helyzete, sőt ziccere a Leipzig előtt adódott, egy szöglet után Poulsen fejelt kapura,

Neuer azonban elképesztő bravúrral a felső lécre ütötte a próbálkozást. objektum

A folytatásban magukra találtak a müncheniek, és bár komoly helyzetet csak a 29. percben tudtak először kialakítani, abból a vezetést is megszerezték:

Alaba baloldali beadását az ellentétesen mozgó Gulácsi mellett Lewandowski fejelte védhetetlenül a kapuba.

A gól megfogta Ralf Rangnick csapatát, a Bayern pedig a félidő végén akár a mérkőzést is eldönthette volna. Előbb a 40. percben Hummels ugratta ki Comant, aki már Gulácsit is kicselezte, a visszaérő Konaté azonban a gólvonalról szögletre tisztázott. A 45. percben a német védő saját maga duplázhatta volna meg a bajorok előnyét, Gulácsi azonban nagyot védett a közeli lövése után.

A második félidő elején viszont mindent megtett a Leipzig az egyenlítésért, Neuer eszén azonban sem Werner, sem Forsberg nem tudott túljárni, a kihagyott ziccerek pedig szokás szerint megbosszulták magukat: a 78. percben Koman remek megmozdulással hozta helyzetbe magát, és védhetetlenül bombázott a magyar kapus hálójába.

A kegyelemdöfést Lewandowski adta meg, aki a 85. percben lerázta magáról a védőjét, és Gulácsi fölött a kapuba emelt.

A Bayern 3-0-ra nyert, így a bajnoki salátástál után a kupát is megnyerték, történetük során 19. alkalommal.