Gulácsi Péter szerint csapata nem ijedt meg a Bayern Münchentől

Gulácsi Péter csapata szárnyal a Bundesligában
Vágólapra másolva!
A búcsúzó klasszisoktól és a Bayern München rutinjától sem ijed meg Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar kapusa, és úgy véli, a tavaszi szezon két legjobb csapata találkozik a Német Kupa szombat esti berlini döntőjében. A Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, nincs feszültség a csapatában a meccs tétje miatt. 

A lipcseiek 29 éves kapusa köntörfalazás nélkül kijelentette, hogy a Bayern München az esélyesebb, de csak ha a tapasztalatból és az aranycsatákon szerzett rutinból indulunk ki.

"Nem véletlenül nyerte meg a bajnokságot, ám emiatt ránk legfeljebb annyi nyomás nehezedik, mint minden kupadöntős együttesre: ha már idáig eljutottunk, szeretnénk megnyerni. Két hete hazai pályán gól nélküli döntetlent játszottunk a müncheniekkel, az ősszel egy nullára kaptunk ki az Allianz Arenában, az előző idényben viszont legyőztük a rekordbajnokot.

A magyar kapus arról is beszélt, hogy kupadöntő tétje miatt nem érzi, hogy bármelyik csapattársa izgulna vagy feszültebb lenne a kelleténél.

Gulácsi Péter csapata szárnyal a Bundesligában Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

"Ugyanúgy felkészültünk, mint az összes többi meccsünkre, és bízunk benne, hogy a napi forma a mi javunkra dönt."

Gulácsi úgy látja, kiegyenlítettek az erőviszonyok a két csapatnál.

"Ha értékekben és tapasztalatban gondolkodunk, a Bayernben szerepelnek a nevesebb labdarúgók, de tudásban nincs nagy különbség a két keret között, mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik egy az egyben átjátszhatják az ellenfelet."

Niko Kovac együttesétől arra számít, hogy megpróbálják hátulról kihozni a labdát, a pálya két oldalán pedig a szélsők, valamint a felfutó szélsőhátvédek igyekeznek kettő az egy elleni helyzeteket kialakítani.

"Vélhetően a beadásokat erőltetik majd, a tizenhatos széléről többször laposan vagy középmagasan szokott a kapu elé érkezni a labda, nem véletlen, hogy Joshua Kimmich az egyik legtöbb gólpasszt jegyző játékos a Bundesligában.

Az alapjátékán egyik csapat sem változtat, mindkét fél igyekszik az erősségeire építeni. Kérdés, melyik tudja ráerőltetni az akaratát a másikra."

Abban is biztos, hogy a müncheniek két klasszisa, Arjen Robben és Franck Ribéry mindent megtesz majd a szép búcsúért utolsó meccsükön.