Vágólapra másolva!
Rudi Garcia a szezon végén távozik az Olympique Marseille labdarúgócsapatának kispadjáról. Az 55 éves francia szakember szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy döntését elfogadta Jacques Henri Eyraud klubelnök.

Rudi Garcia októberben hosszabbított a klubbal, de

nem tölti ki a 2021 nyaráig érvényes szerződését,

mert a csalódást jelentő idény után inkább elhagyja a dél-franciaországi klubot. Az edző utoljára pénteken ül a marseille-i kispadon, csapata a francia bajnokság utolsó fordulójában az egy ponttal és egy hellyel előtte álló Montpellier gárdáját fogadja pénteken.

Rudi Garcia távozik Marseille-ből Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Garciát 2016 októberében nevezték ki az Olympique Marseille vezetőedzőjének, és az előző idényben döntős volt az Európa-ligában. A 2018/19-es El-szezonban viszont a csoportkör hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett, és a következő idényben biztosan nem szerepelhet a nemzetközi kupában. A bajnokságban a 37. fordulót követően a hatodik helyen áll, és már biztosan nem érheti utol az El-csoportkört érő helyen negyedikként záró Saint-Étienne együttesét.

Az Olympique Marseille már 13 vereséget szenvedett a bajnoki idényben és 52 gólt kapott, ami az elmúlt 30 év legrosszabbja.

Ráadásul a dobogós csapatokkal (Paris Saint-Germain, Lille, Lyon) szemben mind a hat mérkőzését elveszítette.