Magyar focista lett a legjobb a Bundesligában

Gulácsi Péter
11 May 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 33rd matchday, RB Leipzig - FC Bayern Munich in the Red Bull Arena Leipzig. Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi (l) holds a shot from Munich's Serge Gnabry (r). Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter lett az első a magyar focisták közül, aki a teljes Bundesliga-szezon legjobbja lett. A kapus a 33 mérkőzést követően 2.61-es átlaggal zárt.

A német Kicker futballszaklap újságírói az egész szezon során osztályozzák a játékosokat – az egyes a legjobb jegy, a hatos a legrosszabb –, amely után kialakul a végső sorrend a bajnokság végén. A lipcsei együttes magyar kapusa 2,61-es átlaggal zárt, megelőzve a dortmundi Roman Bürkit és a freiburgi Alexander Schwolowot.

Gulácsi Péter remek szezont zárt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

Gulácsinak olyan magas lett az átlaga (2,61), hogy nemcsak a kapusok között a legjobb, hanem a mezőnyjátékosokat is maga mögé utasította. Ott egyébként a Hoffenheim középpályása, Kerem Demirbay volt a legjobb, neki 2,82-es az átlaga. A Leipzig tizenhat bajnokin gólt sem kapott Gulácsival a kapuban. A magyar kapus legjobb osztályzata a 2-es volt, ezt nyolc alkalommal érdemelte ki.

A legjobb védő a listán szintén egy magyar válogatott játékos, méghozzá Willi Orbán lett. A Leipzig csapatkapitánya a 19. helyen zárt a 2,93-as átlaggal. Ami a többi magyart illeti, a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám a 89. lett (3,40), míg Sallai Roland nem lépett pályára elég meccsen, hogy rajta legyen a listán.