Vágólapra másolva!
Egyedüli magyarként a 16 éves Muhari Eszter egyedüli magyarként jutott a 64 éves főtáblára a felnőtt párbajtőrözők dubaji olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén.

Az Utanpotlassport.hu beszámolója szerint a korosztályos szinten idén mindent megnyerő fiatal tehetség a csoportjában hat asszóból ötöt megnyerve magabiztosan jutott a főtáblára. A világranglista 77. helyén jegyzett Muhari a hetes számú csoportban kapott helyet, ahol legyőzte az amerikai Amanda Pirkowskit, a német Patricia Derrt, a dél-koreai Sinhee Lee-t, a szingapúri Bernardette Lee-t és a kazah Tamila Muridovát, és csak a ranglistán 24. svájci Angela Kriegertől szenvedett vereséget.

Muhari Eszter már nem csak a korosztályos versenyeken brillírozik Forrás: Leon Paul London

Muhari Eszternek idén szenzációs éve van: amellett, hogy idehaza a kadét, a junior és a felnőtt bajnoki címet is elnyerte, a foggiai kadét Európa-bajnokságon másodszor védte meg címét egyéniben, illetve először csapatban. Ezt követően a lengyelországi Torunban rendezett kadét világbajnokságot is megnyerte, majd kiharcolta az indulási jogot a felnőtt Eb-n és vébén is.

A FIE olimpiai kvalifikációs világbajnokságot 2019. július 15. és 23. között rendezik a budapesti BOK Rendezvény Csarnokban.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.

A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.