Vágólapra másolva!
A spanyol AS értesülése szerint az Atlético Madrid a távozó Antoine Griezmann helyére leigazolná az Arsenal támadóját, Alexandre Lacazette-et.

A francia csatárnak remek szezonja van az észak-londoni csapatban. 48 mérkőzésen 19 gólt szerzett, mellette pedig kiosztott 13 gólpasszt, a szurkolók pedig megválasztották az év Arsenal-játékosának. A 27 éves támadó neve az utóbbi napokban felmerült az FC Barcelonánál is, azonban a katalán csapat minden bizonnyal megveszi Antoine Griezmannt az Atléticótól, így a madridi csapat lecsaphat Lacazette-re, hogy pótolja a világbajnok támadót.

Alexandre Lacazette dontos gólokat szerzett az Európa-ligában Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az Arsenalnak nyáron csak 40 millió fontja lesz átigazolásokra – ha nem jut be a Bajnokok Ligájába. Márpedig ha így lesz, akkor az észak-londoni csapatnak pénzzé kell tennie néhány játékosát, ha erősíteni szeretne. Kérdés, hogy Unai Emery hajlandó lenne-e elengedi csapat egyik legjobb játékosát.

Az Atlético korábban már le akarta igazolni Alexandre Lacazette-et. A fővárosi csapat 2017-ben már mindenben megegyezett a francia csatár korábbi klubjával, a Lyonnal, azonban a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyta az Atlético Madrid átigazolási tilalmáról szóló FIFA-döntést, így a klub 2018 januárjáig nem regisztrálhatott új játékost – Lacazette pedig inkább az Arsenalt választotta.