Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a magyar U17-es válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban legyőzte a belga együttest az írországi Európa-bajnokság 5-6. helyéért vívott mérkőzésén, ezzel a sikerrel pedig Preisinger Sándor csapata kivívta a világbajnoki részvételt. A találkozó után a magyar csapat edzője elmondta, egyelőre még nem gondol a brazíliai világbajnokságra, most csak annak örül, hogy csapata ott van Európa öt legjobbja között.

Preisinger Sándor csapata a rendes játékidőben senkitől nem szenvedett vereséget, így veretlenül zárta a kontinensviadalt.

„Fantasztikus a hangulat az öltözőben. Óriási a hangzavar, folyik minden.

– kezdte az U17-es válogatott szövetségi edzője, aki elmondta, hogy a belgáktól elszenvedett áprilisi 4-2-es vereség egyáltalán nem volt ott a játékosok fejében. – Az teljesen más mérkőzés volt, más csapattal játszottunk, más játékrendszerben. Akkor már kijutottunk az Eb-re, és csak azzal kellett taktikáznunk, hogy ne kapjunk sárga lapokat" – folytatta Preisinger Sándor.

Az U17-es válogatott kiharcolta a brazíliai vb-szereplést Forrás: mlsz.hu

Az U17-es válogatott mindhárom csoportmérkőzését a hajrában nyerte meg, ami óriási tartásra vall.

„Nagyon együtt van ez a csapat. Jó a kohézió, a játékosok szeretik a közeget, és hajlandók egymásért küzdeni.

– mondta Preisinger Sándor, aki már márciusban érezte ezt a mentális erőt, amikor Zuigéber Ákos 89. percben szerzett góljával legyőzte a csapat a norvégokat az elitkörben.

Az U17-es világbajnokságot októberben rendezik, Preisinger Sándor azonban egyelőre nem foglalkozik a brazíliai túrával.

„Ott vagyunk Európa öt legjobb csapata között, ami óriási siker. Most egyelőre ennek szeretnénk örülni."