Társoldalunk:

A Fradi edzője élvezi a budapesti életet

2019.05.16. 11:53

Szergej Rebrov a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a budapesti életéről, a családjáról és a pályafutásáról. Az ukrán szakember elmesélte, hogy egy, az édesapjától eltanult ritka hobbinak hódol, amikor hazatér Kijevbe. 

„Ha a családommal a belvárosban sétálgatunk, általában ukrán turisták állítanak meg – kezdett bele a mondandójába Szergej Rebrov. – Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan járnak Ukrajnából Budapestre. A belvárosban rengetegen megállítanak, érdekes, a többség azt hiszi, mi is csupán városnézésen vagyunk itt, kerekre nyílt szemmel néznek, amikor megtudják, itt dolgozom Magyarországon, a Ferencvárosnál.

Az ukrán szakember feleségével és két kisfiával költözött Budapestre. Nagyon kedvelik a magyar fővárost, korábban Rebrov Szaúd-Arábiában dolgozott, ahol nehezen bírták az óriási nagy hőséget.

Szergej Rebrov szeret Budapesten élniForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Nekem ott sem volt különösebb gondom, de a családom nem szerette. Kétségtelen, a gyerekeknek nem találtunk semmi értelmes elfoglaltságot, és a meleget is nehezen viseltük. Amikor kimentem az első edzésemre, még meg sem mozdultam, már szakadt rólam a víz. Kénytelen voltam mindig este nyolc óra után edzést vezényelni.”Egyébként egyszerűen vagyok összerakva, akkor vagyok igazán boldog, ha a családom is az, és a munkámban is sikeres vagyok.

A tréner a Donecktől nem messze lévő Horlivka településen nőtt fel, a szülei táncoktatók voltak, de ő inkább a futball felé fordult, és ott találta meg a számításait. A labdarúgáson kívül próbálkozott kosárlabdával, röplabdával, atlétikával, és szülei hatására táncolni is elkezdett, de a szurkolók örömére megmaradt a futball mellett.

„Elégedett vagyok a pályafutásommal. Mindig is maximalista voltam, mindenhol a legjobbat próbáltam kihozni magamból. Sok helyen megfordultam pályám során, mindenhol hamar elfogadtak, és a mai napig sok barátom van korábbi klubjaimnál” – összegezte a karrierjét a korábbi támadó.

Rebrov 75 alkalommal szerepelhetett az ukrán válogatottbanForrás: AFP/Michael Urban

Rebrovnak egy különleges hobbija van, a rádióamatőrködés. Az édesapja ismertette meg vele a rádiózás alapjait, és a mai napig Kijevben szerelgeti a régi műszereket.

„Édesapámtól örököltem a rádiózás szeretetét. Gyerekként egyszerűen nem fért a fejembe, hogyan fordulhat elő, hogy amikor én elmegyek aludni, ő egy különleges masinával a világ különböző pontjain élő emberekkel beszélget. Hogyan?! Nem értettem. Amerikaiakkal, ausztrálokkal, ki tudja, kikkel beszélgetett a rádión keresztül. Óriási antennát tett a tetőre, gyakran felmászott, ide-oda forgatta, mindig abba az irányba kellett, amelyik kontinensen élő emberekkel szeretett volna kapcsolatba lépni. Ma már ebben is sokat fejlődött a technológia, jelentős versenyeket rendeznek, világbajnokság is van.”