A Fradi edzője élvezi a budapesti életet

Ferencváros, Szergej Rebrov
Szergej Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban
Vágólapra másolva!
Szergej Rebrov a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a budapesti életéről, a családjáról és a pályafutásáról. Az ukrán szakember elmesélte, hogy egy, az édesapjától eltanult ritka hobbinak hódol, amikor hazatér Kijevbe. 

„Ha a családommal a belvárosban sétálgatunk, általában ukrán turisták állítanak meg – kezdett bele a mondandójába Szergej Rebrov. – Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan járnak Ukrajnából Budapestre.

Az ukrán szakember feleségével és két kisfiával költözött Budapestre. Nagyon kedvelik a magyar fővárost, korábban Rebrov Szaúd-Arábiában dolgozott, ahol nehezen bírták az óriási nagy hőséget.

Szergej Rebrov szeret Budapesten élni Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Nekem ott sem volt különösebb gondom, de a családom nem szerette. Kétségtelen, a gyerekeknek nem találtunk semmi értelmes elfoglaltságot, és a meleget is nehezen viseltük. Amikor kimentem az első edzésemre, még meg sem mozdultam, már szakadt rólam a víz. Kénytelen voltam mindig este nyolc óra után edzést vezényelni.”

A tréner a Donecktől nem messze lévő Horlivka településen nőtt fel, a szülei táncoktatók voltak, de ő inkább a futball felé fordult, és ott találta meg a számításait.

A labdarúgáson kívül próbálkozott kosárlabdával, röplabdával, atlétikával, és szülei hatására táncolni is elkezdett, de a szurkolók örömére megmaradt a futball mellett.

„Elégedett vagyok a pályafutásommal.

Sok helyen megfordultam pályám során, mindenhol hamar elfogadtak, és a mai napig sok barátom van korábbi klubjaimnál” – összegezte a karrierjét a korábbi támadó.

Rebrov 75 alkalommal szerepelhetett az ukrán válogatottban Forrás: AFP/Michael Urban

Rebrovnak egy különleges hobbija van, a rádióamatőrködés.

Az édesapja ismertette meg vele a rádiózás alapjait, és a mai napig Kijevben szerelgeti a régi műszereket.

„Édesapámtól örököltem a rádiózás szeretetét. Gyerekként egyszerűen nem fért a fejembe, hogyan fordulhat elő, hogy amikor én elmegyek aludni, ő egy különleges masinával a világ különböző pontjain élő emberekkel beszélget. Hogyan?! Nem értettem. Amerikaiakkal, ausztrálokkal, ki tudja, kikkel beszélgetett a rádión keresztül. Óriási antennát tett a tetőre, gyakran felmászott, ide-oda forgatta, mindig abba az irányba kellett, amelyik kontinensen élő emberekkel szeretett volna kapcsolatba lépni. Ma már ebben is sokat fejlődött a technológia, jelentős versenyeket rendeznek, világbajnokság is van.”