Sorozatban ötödször kupagyőztes a Fradi női focicsapata

NAGY Krisztina
A ferencvárosi Csiki Anna finom mozdulattal pörgetett a diósgyőri kapuba
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a címvédő FTC-Telekom együttese 4-3-ra legyőzte a DVTK csapatát a labdarúgó FÖRCH Női Magyar Kupa döntőjében, az új Hidegkuti Nándor Stadionban, így a fővárosi csapat sorozatban ötödször nyerte meg a sorozatot.

A mérkőzésnek óriási tétje volt: a zöld-fehérek sorozatban ötödik kupagyőzelmükre készültek, a borsodiak pedig a tavalyi ezüst után szerettek volna végre aranyérmet nyerni. Olyan, hogy a Fradi nélkül rendezték volna meg a kupadöntőt, 2013-ban fordult elő utoljára, abban az évben az MTK győzte le az Astrát a fináléban. A következő sorozatot szintén a kék-fehérek nyerték, de azóta nem talált legyőzőre a Ferencváros a kupában.

A Fradi remekül kezdte a meccset Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Fradi kezdte aktívabban a meccset, és már a 11. percben előnybe került.

Csiki Anna kapott labdát a tizenhatos sarkánál, a bal lábas játékos befelé cselezett, majd a rosszabbik lábával 15 méterről a hosszú felső sarokba tekert.

A Fradi férfi csapatának edzője, a lelátón tartózkodó Szergej Rebrov is biccentett egyet a találatot látva. A 35. percben ismét Csiki villant, és kétgólosra növelte a Fradi előnyét. A 19 éves játékos kilépett ziccerben, és elegáns mozdulattal átpörgette a labdát a kivetődő Szőke-Nagy Krisztina fölött.

A ferencvárosi Csiki Anna finom mozdulattal pörgetett a diósgyőri kapuba Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 38. percben az első zicceréből szépített a Diósgyőr.

Egy kiugratás után Vachter Fanni tört kapura, lövés helyett azonban középre passzolt Hanna Barkernek, az amerikai légiós pedig közelről az üres kapuba passzolt. A szépítő találat után lendületben maradt a DVTK, amely az első félidő hajrájában egy szöglet után Tóth Alexandra révén egyenlíteni tudott, így indulhatott minden előről.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a Fradi akarta érvényesült, csak ezúttal többet kellett várni az újabb gólra. A 69. percben azonban újra előnybe kerülltek a zöld-fehérek. Fenyvesi Evelin tökéletes keresztlabdájával Szabó Viktória került ziccerbe, és tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Három perc múlva eldőlt a mérkőzés.

A duplázó Csiki gyönyörű labdát tálalt Allegra Poljak elé, a szerb légiós pedig kiszorított szögből a hosszú sarokba lőtt.

Az utolsó húsz percben a Fradi már nem erőltette a gólszerzést, a DVTK azonban nem adta fel, és a 87.percben szépíteni tudott. Barker átadása után Biljana Bradic lőtt a kapu bal oldalába. A szerb támadónak ez volt a 10. találata a Magyar Kupában.

Az ötperces hosszabbításban a miskolciak mindent megtettek az egyenlítésért, de másodszor már nem sikerült felállniuk kétgólos hátrányból, így a Ferencváros női csapata sorozatban ötödször is megnyerte a Magyar Kupát.

A Ferencváros gyönyörű gólokkal nyerte a Magyar Kupa-döntőt Forrás: MTI/Kovács Tamás

A lefújás után a ferencvárosi játékosok a magasba dobálták Németh Júlia kapust, aki a szezon végén befejezi pályafutását.

A Diósgyőr már tavalyi kupaszereplésével is történelmet írt: 2016-ban szervezte meg saját női csapatát, amely az NB II-ben kezdte meg szereplését. Az együttes a 2016/17-es szezon végére kivívta az NB I-es indulás jogát és hamar megvetette a lábát az első osztály élmezőnyében. Trófeát azonban eddig még nem hódított el a fiatal egyesület

FÖRCH Női Magyar Kupa, döntő
FTC-Telekom – DVTK 4-3 (2-2)
Budapest, Uj Hidegkuti Stadion
Játékvezető: Kulcsár Katalin
Gólszerzők: Csiki (11., 35.), Szabó V. (69.), Poljak (72.) ill. Barker (38.), Tóth A. (45.), Bradic (87.)