Vágólapra másolva!
A Chelsea korábbi legendás középpályása, Frank Lampard által irányított Derby County hatalmas bravúrt hajtott végre szerdán este az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság Premier League-be kerülésért zajló rájátszásának elődöntőbeli visszavágóján. A Derby hazai pályán 1-0-ra kikapott a Leedstől, a visszavágón azonban 4-2-re nyert, így készülhet az Aston Villa elleni, Wembley-ben rendezendő fináléra. 

Pedig a párharc második meccsét is a Leeds kezdte jobban, a 23. percben Stuart Dallas összesítésben már 2-0-ra növelte Marcelo Bielsa csapatának előnyét. A Derby azonban még a szünet előtt egyenlített, a második félidő elején pedig már a vezetést is átvette. Sőt, az 58. percben egy büntető után már 3-1-re vezetett, és bár Dallas újabb találatával egy ideig hosszabbításra állt a mérkőzés, a hajrában Jack Marriott végleg eldöntötte a lényegi kérdéseket.

A május 27-i, hétfői döntőben Lampard csapatának ellenfele az Aston Villa lesz, amelynek szakmai stábjában egy másik korábbi Chelsea-legenda, John Terry is szerepel – ebből a szempontból is pikánsnak ígérkezik a Premier League-tagságért zajló összecsapás.