Társoldalunk:

Az Aston Villa drámai meccsen búcsúztatta Gera Zoltán egykori csapatát

2019.05.15. 07:00

Bár a West Bromwich Albion hazai pályán ledolgozta egygólos hátrányát az Aston Villa ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság Premier League-be kerülésért zajló rájátszásának elődöntőbeli visszavágóján, a tizenegyespárbajt a vendégek nyerték, így ők játszhatnak a Wembleyben a feljutásért.

Szombaton a Villa Parkban 2-1-re a hazaiak nyertek, ám a szabályok értelmében az idegenbeli gólok nem számítanak az elődöntőkben, így Gera Zoltán korábbi csapatának az egygólos siker is elég volt a párharc kiegyenlítéséhez.Craig Dawson találatával ez össze is jött a WBA-nak, aki egy hatalmas bedobás után fejelt a városi rivális kapujába.

Mivel több találat sem a rendes játékidőben, sem a 2x15 perces hosszabbítsban nem született, 11-esekkel dőlt el a párharc, az orosz rulettet pedig a vendégek bírták jobban idegekkel, így az Aston Villa jutott be a Wembleyben rendezendő finálába.

A május 27-i, hétfői döntőben a Leeds-Derby County párharc győztesével játszik a Premier League-be való feljutásért Dean Smith együttese.