Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter lehet az első a magyar focisták közül, aki a teljes Bundesliga-szezon legjobbja lehet. Egy fordulóval a bajnokság vége előtt ugyanis maga mögé utasította a Dortmund kapusát, Roman Bürkit.

A német futballszaklap 2-es osztályzatot adott a Bayern München ellen kiválóan védő, a meccset kapott gól nélkül lehozó magyar kapusnak – egyes a legjobb jegy, a hatos a legrosszabb –, miközben Bürki nem védett a Düsseldorf ellen, mivel a hétvégi fordulót megelőzően a Schalke ellen hibázott.

Gulácsi Péter csapata szárnyal a Bundesligában Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

Gulácsinak olyan magas az átlaga (2,61), hogy nemcsak a kapusok között a legjobb, hanem a mezőnyjátékosokat is maga mögé utasítja. Ott egyébként a Hoffenheim középpályása, Kerem Demirbay a legjobb, neki 2,82-es az átlaga.

A Bundesliga utolsó, 34. fordulójára szombaton kerül sor, a már biztos bronzérmes lipcsei együttes a Werder Bremen vendége lesz. Amennyiben Gulácsi ezen a meccsen is jól teljesít – összetettbeli első helyét igazából csak Bürki veszélyezteti –, akkor a magyar focisták közül elsőként lehet a Bundesliga-szezon legjobbja.