Vágólapra másolva!
Vasárnap este az újonc Kaposvári Rákóczi 5-2-re győzött a Dorog vendégeként az NB II 37. fordulójában, így Waltner Róbert csapata bebiztosította a feljutását az élvonalba. 

A Somogy megyei csapat az előző fordulóban Ádám Martin 93. percben szerzett góljával győzte le a Vácot, így két meccsel a vége előtt hatpontos előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, ezért az utolsó két fordulóban egy pontot kellett szereznie az NB I-es tagság kiharcolásához.

Waltner Róbert feljutotta a Kaposvári Rákóczit az élvonalba Forrás: sonline.hu

Waltner Róbert csapata nem bízta a matematikára és a szerencsére a dolgot, ugyanis már az első félidőben 3-1-re vezetett Dorogon. A folytatásban a Vasastól igazolt Ádám Martin is betalált, a végeredményt a Rákóczi veteránja, a korábbi újpesti gólkirály Rajczi Péter állította be a 91. percben, így egy fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy a bajnok Zalaegerszeg mellett a Kaposvári Rákóczi lesz a második feljutó az NB I-ben.

A Rákóczi legutóbb a 2013/14-es szezonban volt az NB I tagja, azóta viszont nem csupán a másodosztályt járta meg. Egy éve még a harmadik vonalban szerepelt, a nyártól viszont már újra az OTP Bank Ligában játszhat.

A bajnoki aranyérmes ZTE otthon 3-2-re legyőzte a már biztos kieső Monort. A vendégcsapat a 42. percben előnyhöz jutott, de a 63. percben már 3-1-re a házigazdák vezettek, a sereghajtó csak felzárkózni tudott.

A ZTE jövő héten a Vasas vendégeként zárja a szezont.

Merkantil Bank Liga NB II, 37. forduló:
Budafoki MTE-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0-2 (0-2)
Budaörs-BFC Siófok 1-3 (0-0)
Ceglédi VSE-Vasas FC 1-2 (0-0)
Dorogi FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-5 (1-3)
Gyirmót FC-Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (2-1)
Kazincbarcika-WKW ETO FC Győr 1-3 (1-1)
Credobus Mosonmagyaróvár-Aqvital FC Csákvár 0-2 (0-0)
Soroksár SC-Nyíregyháza Spartacus FC 4-0 (2-0)
Vác FC-Duna Aszfalt TVSE 0-1 (0-1)
ZTE FC-BSS Monor 3-2 (1-1)