Vágólapra másolva!
„A futball egyszerű játék, huszonketten játszanak 90 percen keresztül, és a végén mindig a németek nyernek"- hallottuk már ezerszer Gary Lineker legendás mondatát. A jelenleg a korosztályos Európa-bajnokságon szereplő magyar U17-es labdarúgó válogatott rácáfolt az angol klasszis híres megjegyzésére és mindhárom csoportmeccsét a hajrában nyerte meg.

Vereségek a hajrában

Korábban a magyar labdarúgó válogatottat elkönyvelték a szurkolók egy örök vesztes csapatként. Zlatan Ibrahimovic kétszer is elszomorította a Puskás Ferenc Stadion közönségét az utolsó pillanatokban. A támadó először 2005-ben rúgott gólt és nyerte meg a meccset a hosszabbításban Svédországnak, majd 2009-ben is hajrában használta ki a magyar válogatott védelmi hibáit és talált be Babos Gábor kapujába.

2013-ben Románia érkezett vb-selejtezőre Budapestre, amely találkozón hiába vezetett a magyar válogatott kétszer is, de a 93. percben a románok egyenlítettek és gyakorlatilag elvették vb-re való kijutási esélyeinket.

A sors igazságot szolgáltat

2011-ben ismét a mumus svéd válogatott érkezett Eb-selejtezőre Magyarországra. Szabics Imre vezetést szerzett, de az északiak kiegyenlítettek a második félidő végén, és azt gondolták a szurkolók, hogy ismét nem tudunk nyerni. De a hosszabbításban Rudolf Gergely betalált

és hosszú idő után először legyőztünk tétmeccsen egy világ élvonalába tartozó válogatottat.

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság magyar menetelésére azok is emlékeznek, akik nem szeretik a focit.

Ausztria ellen győzelemmel kezdett, majd Izland ellen a hajrában szerzett góllal szerzett pontot a magyar válogatott.

Örületes magyar győzelmek az utánpótlás tornákon

Az utánpótlás labdarúgó tornákon egész Európa retteg már a magyaroktól. Szoboszlai Dominik 2017-ben az U17-es Eb-selejtező tornán az oroszok ellen két szabadrúgás gólt szerzett, majd Norvégia ellen a hosszabbítás harmadik percében a videóban látható lövéssel juttatta ki a válogatottat a kontinensbajnokságra.

2019-ben az Írországban rendezett U17-es labdarúgó Eb-n menetel a magyar válogatott. Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a csapat, a 80., a 90. és a 94. percben szerzett gólokkal.

Lassan itt az ideje a híres mondást fogalmazni: „A futball egyszerű játék, huszonketten játszanak 90 percen keresztül, és a végén mindig a magyarok nyernek"