Harc a bronzéremért és a bennmaradásért az NBI-ben

Horváth FErenc
Mezőkövesd, 2018. október 6. Horváth Ferenc, a Haladás új vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga10. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. október 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Még hat csapat is kieshet labdarúgó OTP Bank Ligából két fordulóval a bajnokság vége előtt. A Haladás van a legrosszabb helyzetben, de az MTK, a Diósgyőr, a Paks , a Kisvárda, és a Puskás Akadémia is búcsúzhat az élvonaltól. A  bajnokság harmadik helyéért legnagyobb eséllyel versengő csapatok közül az Újpest a Puskás Akadémiával, a Debrecen pedig a már bajnok Ferencvárossal mérkőzik szombaton a utolsó előtti fordulójában.

Harc a bennmaradásért

A kiesés elkerüléséért még a mezőny fele küzd. A legnehezebb helyzetben a sereghajtó Haladás van, amely csak győzelem esetén reménykedhet még, de előfordulhat, hogy már úgy sem.

Ha a szombathelyiek nem szereznek 6 pontot a hátralévő két fordulóban, akkor nincs esélyük a bennmaradásra.

Az öt ponttal előtte álló Diósgyőrnek a bronzéremért szintén versenyben lévő Budapest Honvéd, az ugyanannyi ponttal a tizedik MTK Budapestnek pedig a MOL Vidi FC vendégeként kellene jó eredményt elérnie.

A Mol Vidi ellen kellene nyernie a Torghelle Sándor (b) vezette MTK-nak Forrás: MTI/Czagány Balázs

A Magyar Kupa döntőjében így Vidi-Honvéd összecsapást rendeznek, így nem lehet tudni mennyire fókuszálnak a csapatok a a bajnokság hajrájára. A fehérváriaknak már nincs tétje a találkozónak, a fővárosiak még matematikailag odaérhetnek a dobogóra.

Veszélyzónában van a Kisvárda, a Paks és a Puskás Akadémia is, mivel a 11. helyezettet a hetediktől csak két pont választja el.

Előbbi kettő egymással csap össze.

A dobogóért való küzdelem

A Debrecen, az Újpest és a Honvéd érhet oda még at OTP Bank Liga dobogójának a legalsó fokára. Papíron a fővárosi lila-fehéreknek lesz könnyebb dolga, de elképzelhető, hogy éppen azért kell majd nagyon is megküzdenie a pontokért, mert a Puskás Akadémia a bennmaradásért harcol. A Debrecen nem tudja mire számíthat, mert a Ferencváros számára már nincs tétje a hazai mérkőzésének, de idénybeli utolsó otthoni fellépésén minden bizonnyal győzelemre tör. A Honvéd a kiesés ellen harcoló Diósgyőrt fogadja, ahol a vendégeknek élet-halál kérdés a minél több pont begyűjtése.