Neymar hárommeccses eltiltást kapott a kupadöntő utáni incidens miatt

775330380 fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar reacts after missing a goal opportunity during the French Cup final football match between Rennes (SRFC) and Paris Saint-Germain (PSG), on April 27, 2019 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. (Photo by Martin BUREAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Három mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil sztárlabdarúgója, amiért összetűzésbe keveredett egy szurkolóval az elvesztett kupadöntő után.

A bajnok fővárosiak címvédőként 2-0-s vezetésről végül 11-esekkel alulmaradtak a Francia Kupa április 27-i fináléjában a Rennes-nel szemben.

A lefújás után a dühös brazil játékos - aki éppen a lelátón felfelé lépkedett, hogy átvegye az ezüstérmet - egy drukker felé ütött, aki megpróbálta őt felvenni a mobiltelefonjával.

A büntetés további két mérkőzésre szól, ezeket azonban felfüggesztve kapta Neymar.

A szombati Angers elleni találkozó lehet Neymar utolsó meccse a szezonban Forrás: AFP/Martin Bureau

Az eltiltás hétfőn lép hatályba, azaz a 27 éves futballista szombaton, az Angers elleni bajnokin még pályára léphet, az utolsó két Ligue 1-meccsen, valamint a következő szezon első találkozóján, a Rennes elleni szuperkupa-mérkőzésen viszont nem.
Neymart korábban a Bajnokok Ligájában is eltiltották három összecsapástól, mert a közösségi oldalán írt bejegyzésében megsértette a bírói stábot.