Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott 4-1-re kiütötte a D csoport döntőjének is beillő mérkőzésén a spanyolokat az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság pénteki játéknapján, ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar csapat hétfőn Spanyolországgal küzd meg a negyeddöntőben. 

Az olaszok a 22. percben szereztek vezetést Lorenzo Colombo büntetőből lőtt góljával, amelyre az első félidő legvégén még volt válasza Mario Carreno révén a spanyoloknak.

A második játékrészben azonban megállíthatatlan volt az olasz együttes,

Lorenzo Moretti, Lorenzo Pirola és Sebastiano Esposito is eredményes tudott lenni (utóbbi ugyancsak tizenegyesből), így Carmine Nunziata csapata hibátlan mérleggel a D-csoport élén zárt, míg a második spanyolok a magyar válogatottal találkoznak a negyeddöntőben.

A spanyolok kikaptak az olaszoktól, így utóbbival találkozik a negyeddöntőben a magyar csapat Forrás: twitter.com/sefutbol

A torna öt legjobb csapata kijut az őszi brazíliai U17-es vb-re, így amennyiben Preisinger Sándor legyőzi hétfőn a spanyolokat, akkor biztosan ott lesz a világeseményen.

A csoport másik mérkőzésén a Dárdai Mártonnal felálló német válogatottat hátrányból felállva verte 3-1-re Ausztriát.

U17-es Európa-bajnokság, csoprtkör, 3. forduló, D csoport

Olaszország–Spanyolország 4–1 (Colombo 22., Moretti 49., Pirola 66., Esposito 89. – 11-esből, ill. Mario Soriano 45.)

Ausztria–Németország 1–3 (Pehlivan 7., ill. Obuz 48., Samardzic 53. – 11-esből, Adeyemi 67.)

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 9 pont (9–3), 2. Spanyolország 6 (5–4), 3. Németország 3 (4–5), 4. Ausztria 0 (2–8)

A negyeddöntő párosítása:
Belgium–Hollandia
Magyarország–Spanyolország
Franciaország–Csehország
Olaszország–Portugália