Vágólapra másolva!
Angol döntőt rendezhetnek a labdarúgó Európa-ligában, ha csütörtökön este a Chelsea hazai pályán az Eintracht Frankfurttal szemben, az Arsenal pedig a Valencia vendégeként kiharcolja a fináléba kerülést.

A két londoni együttes kedvező helyzetből várja az elődöntős párharc visszavágóját, jobb helyzetben talán a Chelsea van, amely a múlt héten 1-1-es döntetlent ért el Frankfurtban, a Stamford Bridge-en pedig a szezon eddigi részében jó teljesítmény nyújtott.

A Frankfurt ráadásul nagy vereségbe szaladt bele a hétvégén a Bundesligában, a 32. fordulóban 6-1-re kapott ki a Leverkusen vendégeként.

Ennél sokkal jobb eredménnyel és teljesítménnyel készült a csütörtöki meccsre a Chelsea, amely vasárnap kora délután 3-0-ra verte otthon a Watfordot a Premier League-ben, ezzel feljött a tabella harmadik helyére, s a következő idényben már biztos BL-induló.
A londoni Kékeknél tehát nem lehet panasz a hangulatra, Maurizio Sarri vezetőedzőnek

ugyanakkor három kulcsjátékos szerepeltetéséről le kell mondania sérülés miatt: a francia világbajnok N'Golo Kante, a német Antonio Rüdiger, valamint az angol Callum Hudson-Odoi egyformán harcképtelen lesz a Frankfurt elleni mérkőzésen.

A másik oldalon Adi Hütter a legerősebb kezdőcsapatát küldheti fel a pályára, ehhez még arra van szükség, hogy a csatár Sebastian Haller felépüljön hasizomsérüléséből, és bevethető legyen az elődöntő visszavágóján.

Luka Jovic meleg pillanatokat okozhat a Chelsea védelemnek Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Ralf Ibing

A másik londoni együttes, az Arsenal ugyan kétgólos előnyt dolgozott ki az Emirates Stadionban a Valencia ellen, a spanyolok azonban szereztek egy gólt, ami a visszavágón még sokat érhet. A 3-1-es Arsenal-sikerrel zárult összecsapás után Unai Emery, az Ágyúsok spanyol vezetőedzője azt mondta, a párharc még egyáltalán nem dőlt el, és kemény meccsre számítanak a visszavágón.

Az Arsenalnak az El megnyerése jelentheti a valós reményt arra, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában indulhasson,

múlt vasárnap ugyanis 1-1-es döntetlent játszott otthont a Brightonnal, ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Premier League-ben nem érhet már oda a negyedik, még BL-részvételt érő pozícióba.

A kétgólos előnyüket szeretné az Arsenal megőrizni Spanyolországban Forrás: AFP/Ian Kington

A Valencia a spanyol bajnokságban ötödik, de még van esélye a negyedik, BL-csoportkört érő helyen zárni, s az Európa-liga mellett még a spanyol Király Kupában is nyerhet trófeát, ott a május 25-i döntőben a bajnok Barcelonával csap majd össze. A Valencia a La Ligában hétvégén "bemutatót" tartott a sereghajtó és már biztosan kieső Huesca vendégeként, 6-2-re győzött.
A spanyol csapatból az orosz válogatott csatár, Gyenyisz Cserisev, valamint a közép-afrikai középpályás, Geoffrey Kondogbia hagyja majd ki a csütörtöki meccset, míg az Arsenalból a hosszabb ideje sérült Hector Bellerín, Danny Welbeck, Rob Holding trióhoz csatlakozott a walesi válogatott Aaron Ramsey, aki nyáron a Juventushoz szerződik, sérülés miatt pedig az Ágyúsok idénybeli hátralévő összecsapásain már nem lesz bevethető.

Az Európa-liga fináléját május 29-én, Bakuban játsszák.

Európa-liga, elődöntő, visszavágók (csütörtök):
Chelsea (angol)-Eintracht Frankfurt (német) 21.00 (az első meccsen: 1-1)
Valencia (spanyol)-Arsenal (angol) 21.00 (1-3)