Ez minden idők legszórakoztatóbb BL-idénye

CRUYFF, Johan
Az Ajax Amsterdam játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája Tottenham Hotspur elleni elődöntőjének visszavágó mérkőzése után az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án.
Vágólapra másolva!
Csodáról, őrületről és krimibe illő izgalmakról írt a nemzetközi sajtó az után, hogy a Tottenham Hotspur szerda este 2-0-s hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte Amszterdamban az Ajaxot, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe.

Nagy-Britannia:

The Guardian:
„Amikor a Tottenham fordított, hét, nyolc vagy talán kilenc Ajax-játékos is elterült a pályán, arcát a gyepbe temetve, mintha nem akarna többet látni abból, ami körülötte történik. A Spurs valahogy megcsinálta, és ezzel minket, nézőket újfent emlékeztetett ennek a sportágnak a nagyszerűségére, s egyben kegyetlenségére.”

The Daily Mail:
„Köszönjük, futball! A Tottenham a Bajnokok Ligája történetének egyik legnagyszerűbb fordításával ejtette ki az Ajaxot. Mauricio Pochettino, a Spurs edzője térdre rogyott a lefújás pillanatában.”

The Sun:
„A Tottenham szurkolói megőrültek, amikor a Spurs a szenzációs teljesítményének köszönhetően bejutott a BL-döntőbe. Tette ezt egészen pontosan 24 órával az után, hogy a Liverpool hasonlóképp került be a fináléba. A Tottenham lélegzetelállító sikere nyomán angol házidöntő lesz a legrangosabb európai kupasorozatban.”

The Daily Mirror:
„Lucas Moura egy hihetetlen, második félidőben megszerzett mesterhármassal története első európai kupadöntőjébe lőtte a Tottenhamet, amelynek a fináléban a Liverpool lesz az ellenfele.”

Hollandia:

De Telegraaf:
„Az Ajax az utolsó másodpercben bukta el a BL-döntő lehetőségét. Az amszterdami csapat álma fájdalmas véget ért, és rémálomként zárult.”

Az Ajax Amsterdam játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája Tottenham Hotspur elleni elődöntőjének visszavágó mérkőzése után az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án Forrás: MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak

Algemeen Dagblad:
„A hosszabbítás negyedik percében Fernando Llorente kapu felett elszálló fejese után úgy tűnt, az Ajax BL-döntős. Kicsivel később azonban a dolgok borzasztó módon megváltoztak. Lucas Moura megszerezte a Tottenham győztes gólját, és ezzel gyászba borította a Johan Cruijff Arenát.”

Volkskrant:
„Az Ajax Európát átszelő, a labdarúgás álomvilágán keresztül vezető útja drámai véget ért Amszterdamban.”

Spanyolország:

El País:
„Pochettino csapata 2-0-s hátrányból is fordított, Moura mesterhármasával az utolsó másodpercben bejutott a döntőbe, és darabokra törte a holland csapat mesterművét.”

El Mundo:
„A legőrültebb BL. Egy újabb este a történelemkönyvekbe. A Tottenham likvidálta az Ajax döntőről szőtt álmait.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:
„Mesterlövészek, fordítások és őrült mérkőzések: ez minden idők legszórakoztatóbb BL-idénye. A liverpooli 4-0 után még az amszterdami elődöntőben is volt őrült fordulat.”

Corriere dello Sport:
„Az Ajax egy újabb őrült elődöntő után búcsúzni kényszerült. A hollandok már 2-0-ra vezettek a szünetben, de a második félidőben Moura egy hihetetlen mesterhármassal a Tottenhamet juttatta a döntőbe.”