Ön szerint melyik volt a BL-szezon legőrültebb meccse?

TOPSHOTS Horizontal
Tottenham's Brazilian forward Lucas celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Ajax Amsterdam and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff Arena, in Amsterdam, on May 8, 2019. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2018-19-es Bajnokok Ligája-idény tíz legdrámaibb, legfordulatosabb meccsét szedtük össze. Szavazzon! Ön szerint melyik volt a szezon eddigi legőrültebb találkozója?

2019. május. 8.

Ajax-Tottenham 2-3
Az elődöntő első mérkőzésén az Ajax idegenben 1-0-s előnyre tett szert a Tottenham ellen. A visszavágón a hollandok a félidőben 2-0-ra vezettek, de a második játékrészben a londoniak támadója Lucas Moura háromszor is betalált, így az angol csapat jutott a sorozat döntőjébe.

2019. május. 7.

Liverpool-Barcelona 4-0
A legjobb négy között az első mérkőzésen a Barcelona magabiztos játékkal 3-0-ra nyert hazai pályán. A visszavágón a Liverpool Szalah nélkül, Origi és Wijnaldum duplájával 4-0-ra nyert, és sorozatban a második évben jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába.

2019. április. 17.

Manchester City-Tottenham 4-3
A negyeddöntőben a londoniak egygólos előnyt szereztek a manchesteri visszavágóra. A City otthonában rendezett találkozón a 11. percben már 2-2 volt az eredmény, végül a londoniak örülhettek, mert 4-3-as vereséget szenvedtek, de idegenben lőtt több góllal ők jutottak a legjobb négy közé. A találkozón a VAR-technológiának köszönhetően a 94. perben les miatt nem adta meg a játékvezető a Manchester City találatát.

2019. március 12.

Juventus-Atlético Madrid 3-0
Hazai pályán a spanyolok 2-0-s előnybe kerültek a szörnyen játszó Juventus ellen, de a visszavágón Cristiano Ronaldo megmutatta valódi klasszisát, és 3-0-s győzelemmel továbbjutatta a torinói csapatot.

2019. március 6.

Porto-Roma 3-1 (h.u.)
A római 2-1-es hazai siker után a visszavágón 2-1-re nyertek a portugálok. A hosszabbítás 114. percében a videobíró segítségével büntetőhöz jutott a Porto, amit Telles értékesített. A 121. percben a játékvezető egy kétes ítélet után a VAR-technológiát alkalmazva nem adott büntetőt a Romának, így a portugálok jutottak a legjobb nyolc közé.

2019. március 6.

PSG-Manchester United 1-3
A nyolcaddöntő első találkozóján 2-0-s előnybe kerültek a franciák, de a visszavágón egy korai Lukaku-gól után visszatért az angol csapat reménye. A 94. percben érkezett a manchesteri csoda, a Kimpembe kezezése után megítélt büntetőt Rashford értékesítette, ami az angolok továbbjutását eredményezte.

2019. március 5.

Real Madrid-Ajax 1-4
A nyolcaddöntőben az amszterdami 0-2 után senki nem fogadott volna az Ajax továbblépésére, de jött Dusan Tadics nagy napja, és a hollandok a madridi 4-1-es győzelmükkel a negyeddöntőbe jutottak.

2018. december 11.

Liverpool-Napoli 1-0
A csoportkör utolsó fordulójának rangadója előtt nagy volt a tét. A Napolinak pontszerzés kellett volna a továbbjutáshoz, a Liverpoolnak pedig győzelem. Egy borzasztóan feszült találkozón végül a Liverpool nyert, továbbjutott a PSG mögött, és most már tudjuk, hogy egészen a döntőig menetelt.

2018. december 11.

Inter-PSV Eindhoven 1-1
Az olaszoknak több pontot kellett szerezniük otthon a hollandok ellen, mint amennyit a Tottenham szerez Barca ellen. A Spurs egy pontot szerzett, de az Inter nem tudott otthon nyerni, így a londoniak jutottak tovább. Ha az Inter továbbmegy, akkor ők is a döntőig mennek? Ettől szép a foci, hogy ezt sosem tudjuk meg.

2018. december 11.

Barcelona-Tottenham 1-1
A csoportkör utolsó fordulójában az észak-londoni együttesnek ugyanannyi pontot kellett szereznie Barcelonában, mint az Internek a PSV ellen, ahhoz hogy továbbjussanak. Az Inter csak egy pontot szerzett az Eindhoven ellen így a Tottenham lépett tovább a csoportból. Azóta már tudjuk, hogy egészen a döntőig jutottak.

Szavazzon!

Ön szerint melyik volt a Bajnokok Ligája szezon eddigi legőröltebb meccse?