Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur évekig a Premier League középcsapatának számított. A 2000-es évek közepén a tulajdonos egy szokatlan csapatépítési irányba kezdett. Nem költött ész nélkül milliókat játékosokra, hanem játékosok és a klub infrastruktúrájának fejlesztésére invesztált. Elérték a stabil Bajnokok Ligája szereplést, most pedig az Ajax elleni drámai sikerrel a döntőbe jutottak történetük során először.

2000-ben Daniel Levy megvásárolta a csapatot, és

elkezdett kialakítani egy új koncepciót a csapat körül.

A saját játékosok előtérbe helyezése mellett, a csapat vezetősége megfelelő ajánlat esetében szemrebbenés nélkül eladta a csapat meghatározó játékosait, természetesen megfelelő összeg fejében. 2012-ben Luka Modricot 30 millió fontért és 2013-ban Gareth Bale-t 101 millió euroért a Real Madridnak, míg 2017-ben Kyle Walkert 50 millió fontért a Manchester Citynek adta el a csapat vezetősége. Ezeknek az összegeknek a töredékéért igazolta a csapat többek között Christian Eriksent és Dele Allit, akik a csapat kiemelkedő játékosai lettek.

Története során először jutott a BL-döntőbe a Tottenham Forrás: AFP/Adrian Dennis

A stabil Bajnokok Ligája szereplésből származó televíziós bevételek és a tulajdonosi koncepció lehetővé teszi a klub számára, hogy a gárda stabil magját képező, Mauricio Pochettino menedzsernek már bizonyított játékosoknak olyan fizetést biztosítson, amivel meg tudta őket győzni a maradásról. Az elmúlt néhány átigazolási időszakban

hiába szerette volna szerződtetni Harry Kane-t a Real Madrid, vagy Christian Eriksen-t a Barcelona, sikerült őket a csapatnál tartani.

Stabil pénzügy háttér, új stadion, remek játékosok jellemezték eddig is az együttest, de

ez trófeákban nem mutatkozott meg.

2016-ban a Leicester City bajnoki címével végződött szezonban nagyon közel volt a Tottenham a sikerhez, de végül a Premier League második helyével kellett beérni a csapatnak. A 2018-19-es szezonban a PL-t már biztosan nem, viszont

a Bajnokok Ligáját még megnyerheti a Spurs, amely a 40. klub, mely BEK- vagy BL-döntőt vívhat.

A Liverpool elleni június 1-én sorra kerülő madridi fináléban kiderül, hogy tovább írja-e a történelmet a londoni klub.