Vágólapra másolva!
José Mourinho, a portugál sztáredző elmondta, semmi esélyét nem látta annak, hogy a Liverpool háromgólos hátrányból kiejti majd a Barcelonát a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a lefújás után viszont dicsért is, nem is akárhogyan.

José Mourinho tőle szokatlanul elismerte, hibázott, amikor leírta a Liverpoolt a Barcelona ellen. Az angolok 4-0-ra verték a Barcelonát, ezzel pedig 4-3-as összesítéssel jutottak a Bajnokok Ligája madridi döntőjébe.

A Chelsea és a Manchester United korábbi menedzsere kénytelen volt az egykori riválist magasztalni.

„Nem szoktam fogadni, de egy pennyt nem tettem volna a Liverpool továbbjutására” – mondta Mourinho a beIN Sportsnak még a meccs előtt.

José Mourinho csupa szépet mondott Jürgen Kloppról Forrás: AFP/Oli Scarff

„Az Anfield Roadon lehetnek csodák, de ez még annál is több lenne. 3-0-ra kikaptak, így ez az este nem arról szól, hogy ne kapjanak gólt, hanem arról, hogy 3-0-s előnyből meg kell verni a Barcelonát. Akik nem szeretik a Liverpoolt, azoknak is el kell ismerni, hogy ez egy remek klub, elképesztő stadionnal és hangulattal. Amikor azt mondjuk, a lehetetlen nem létezik, akkor erre is gondolunk, de ez most valóban majdnem lehetetlen” – mondta a meccs előtt Mourinho.

Aztán jött a meccs, a Liverpool pedig csodát tett.

„Erre nem számítottam – mondta a meccs után a portugál. – Azt mondtam, a lehetetlen nem létezik.

Ez most nem a taktikáról és a filozófiáról szólt, hanem a szívről, a lélekről és a játékosok egységéről. Benne volt a pakliban, hogy nem nyernek semmit, most pedig egy lépésre vannak attól, hogy Európa legjobbjai legyenek. Jürgen megérdemelte, fantasztikus munkát végzett Liverpoolban, ehhez kellett a személyisége is, hogy soha nem adja fel. Nem sír, amiért kidőltek a játékosai, nem sír, amiért 50-60 meccset kell játszaniuk. Ma minden Jürgen mentalitásáról szólt az Anfield Roadon” – dicsért tőle szokatlanul José Mourinho.