Vágólapra másolva!
Az angol sajtó rendkívülinek és hihetetlennek nevezte a Liverpool labdarúgócsapatának Barcelona elleni 4-0-s győzelmét a kedd esti Bajnokok Ligája-elődöntős párharc visszavágóján, míg a spanyol lapok többsége úgy vélte, a katalánok elsősorban maguknak köszönhetik, hogy a múlt héten szerzett háromgólos előnyük ellenére nem jutottak be a fináléba.

The Guardian:
"Ez rendkívüli volt - egy példátlan Bajnokok Ligája-visszavágó, amely az eufória közepette is emlékeztet minket a sport nagyszerűségére, és arra, hogy a sport mindig képes meglepetést okozni, vagy szinte felfoghatatlan történeteket elénk varázsolni."

The Daily Mail:
"Jobb volt, mint Isztambulban? Igen, ismerjük el. Jobb volt, mint Isztambulban (2005-ben a török fővárosban a Liverpool BL-döntőt nyert az AC Milan ellen úgy, hogy a szünetben még az olasz csapat vezetett 3-0-ra). A Barcelona jobb mint az az AC Milan, Lionel Messi pedig jobb, mint Kaká. És a mostani Liverpool jobb, mint az akkori Liverpool. A Liverpool most minimum elképesztő."

The Daily Mirror:
"Valóban, még a Liverpool hihetetlen és lehetetlen európai történelmében is ez volt a legnagyszerűbb este. Biztosan állítható, hogy ez volt a legnagyszerűbb teljesítmény a klub történelmében. Ez mindent felülmúlt. Jürgen Kloppnak sikerült a lehetetlen. Ez pedig csak az Anfielden történhetett meg. Csak ezzel a táborral, csak ezzel a csapattal volt ez elérhető."

A spanyol lapok inkább a Barcelona tragédiájáról írtak, mintsem a Liverpool világraszóló diadaláról.

Lionel Messi csak kapkodta a fejét az Anfield Roadon Forrás: AFP/Paul Ellis

El País:
"Ez most egy tragikus csapat, egy nagy vereség főszereplője, a Bajnokok Ligája kegyetlen harcának áldozata. A nagy győzelmeket a véres vereségek követik, Rómában és az Anfield Roadon is."

El Mundo:
"Sokat lehet majd még beszélgetni az Anfield pokláról, az ottani liturgiáról, a Liverpool érzelmektől túlfűtött visszatéréséről, amellyel a Camp Nouban elszenvedett 3-0-s vereség után legyőzte a Barcelonát, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. De az, hogy a Barcelona egy újabb megbocsáthatatlan estén - durvábban, mint egy évvel ezelőtt Rómában - összeomlott, csak a saját hibája."

El Mundo Deportivo:
"A római forgatókönyv megismétlődött, a Barcelona megint nem jutott be a BL fináléjába. A Barcelona megmagyarázhatatlan módon omlott össze egy olyan Liverpoollal szemben, amely az első perctől az utolsóig kiválóan futballozott, és legyőzte azt a Barcát, amely tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy története egyik legmegalázóbb vereségébe szaladjon bele."

As:
"Az Anfield Road és a Liverpool úgy kilapította a végig reszkető Barcelonát, mint egy csótányt."