Mindenki üvöltött, hogy el ne lőjem, persze, hogy kapura rúgtam

fbl Horizontal
Manchester City's Belgian defender Vincent Kompany takes part in a lap of appreciation after the final whistle of the English Premier League football match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 6, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City hétfő este a bajnoki cím szempontjából is nagyon fontos meccset nyert a Leicester City ellen. Az utolsó előtti fordulóban Pep Guardiola csapata Vincent Kompany bombagóljával nyert 1-0-ra.

„Még nem lőttem gólt ebben a szezonban, de a nagy pillanatokban mindig úgy érzem, tennem kell valamit. Kicsit frusztrált, hogy mindenki azt mondta, ne lőjek, idegesített. Azért még nem tartunk ott, hogy a többiek rám szóljanak, hogy ne lőjek kapura. Edzésen már lőttem ilyen gólokat. Vicces, mert 15 éve hallom a középpályásoktól, hogy ne lőjek, én pedig 15 éve mondom nekik, hogy nyugi, egyszer beakad majd” – mondta Kompany.

Agüero a lefújás után meg is jegyezte, hogy ő direkt szólt a kapitánynak, hogy ne rúgjon kapura:

Kompany szerződése egyébként az idény végén lejár, egyelőre nem tudni, marad-e Manchesterben.

Pep Guardiola elmondta, nyáron döntenek majd a csapatkapitány sorsáról.

„Elképesztő ember, nagyon sokat segített nekem, Szomorú vagyok, hogy nem kaphatott nagyobb szerepet, de a pályán kívül is mindig számíthattunk rá. A bajnokság után beszélünk majd vele, erről ő is tud. Két-három alkalommal már megbeszéltük, hogy ez az utolsó éve, de majd leülünk egy sör mellé, és kitaláljuk, hogyan tovább. A gól előtt én is kiabáltam, hogy ne lője el, de a focisták az igazi művészek, ők hozzák a döntéseket. Én hiába kiabálok, miközben a kapuba tart a labda” – mondta Guardiola.

A Manchester City az utolsó fordulóban a Brighton vendége lesz, a Liverpool a Wolverhampton ellen lép pályára, a City előnye egy pont a tabellán.