Vágólapra másolva!
A magyar U17-es válogatott a Portugália elleni sikert követően az első körben szintén nyerő Izlandot is legyőzte 2-1-re, a győzelemmel, valamint a portugál válogatott Oroszország elleni délutáni sikerével biztossá vált, hogy Preisinger Sándor csapata a negyeddöntőben folytathatja a szereplését.

A magyar válogatott a Portugália elleni sikerrel kezdte az U17-es Európa-bajnokságot. Preisinger Sándor szövetségi edző Izland ellen négy helyen változtatott a kezdőcsapaton, bekerült Horváth Milán, László Dávid, az első meccsen az egyetlen gólt szerző Kosznovszky Márk és Molnár Rajmund is.

A magyar válogatott kezdte jobban a meccset az első körben az oroszokat verő Izland ellen. Az első kapura lövés Molnár Rajmundé volt, majd nem sokkal később Zuigeber Ákos is célba vette a kaput, de mellé lőtt.

A 17. percben Major Sámuel szerzett labdát, majd az izlandi kapusba lőtte azt. A 31. percben a vezetést is megszerezte a magyar csapat, Kosznovszky adott remek labdát Molnárnak, aki a hosszú alsóba lőtt.

Kata Mihály, az MTK fiatal játékosa Forrás: uefa.com

A gól után is akadt pár kisebb magyar lehetőség, de az eredmény már nem változott az első félidő végéig.

Fordulás után viszont már sajnos igen, a 48. percben Ellertsson révén egyenlített Izland.

A gól után átmenetileg jobbak voltak az izlandiak, de a 60. perc után újra mi irányítottuk a meccset, Zuigeber előtt adódott több lehetőség is, majd később kapott egy sárga lapot, ami miatt pénteken biztosan nem játszhat az oroszok ellen.

A magyar csapat a 89. percben tizenegyest kapott egy kezezés miatt. A labda mögé a csereként beállt Németh András állt, aki nem hibázott.

Magyarország hat ponttal vezeti a csoportot, és már biztosan a negyeddöntőbe jutott, miután a késő délutáni mérkőzésen a két, addig egyaránt pont nélküli csapat, Portugália és Oroszország összecsapása is kedvezően alakult a mieink számára, lévén előbbiek 2-1-re győztek. Így pontszámban még utolérhetnek bennünket, ahogy a két mérkőzés után szintén három pontos Izland is, viszont miután ők egymás ellen játszanak, legfeljebb az egyikük örülhet a lefújás után.

Eredmény, U17-es Eb, csoportkör, 2. forduló:
Magyarország-Izland 2-1 (1-0)

gól: Molnár (31.), Németh (90., 11-esből), illetve Ellertsson (48.)

A csoport állása két forduló után: 1. Magyarország 6 pont (már biztosan továbbjutott), 2. Izland 3 (4-4), 3. Portugália 3 (2-2), 4. Oroszország 0.

A találkozó után a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott a két gólszerző: „Néztük a védelmet, és Kosznovszkytól kaptam egy passzt területbe. Szerintem sokan megtorpantak, hogy les lesz, de én nem haboztam, és azon gondolkoztam, hogy el kell lőnöm. Sikerült, és gól is lett. Nagyon örülök ennek a gólnak, mert fontos volt számomra is, és a csapatnak is” – mondta az első gólt lövő Molnár Rajmund.

„Több helyzetünk is volt. Ha akkor beverünk kettőt, szerintem nem tudtak volna már visszajönni. A második félidőre ők jobban jöttek ki, koncentráltabban az elején, és ennek köszönhetően kaptunk is egy gólt, és a végén szerencsére behúztuk a mérkőzést” – értékelt a győzelmet érő büntetőt értékesítő Németh András.

A magyar csapat Oroszország ellen zárja a csoportküzdelmeket pénteken, míg Izland Portugália ellen lép pályára.