Kirúgta a klubja a holland focistát, mert a helyszínen nézte a BL-elődöntőt

Jordie van der Laan
Vágólapra másolva!
A holland másodosztályú Telstar futballcsapata kirúgta egyik játékosát, miután kiderült, hogy múlt hét szerdán Londonba utazott, hogy a helyszínen nézze meg a Tottenham–Ajax Bajnokok Ligája-elődönőtt.

A baj nem az volt, hogy Jordie van der Laan szeretett volna a helyszínen szurkolni a holland foci reménységének, hanem az, hogy miután klubja határozottan megtiltotta neki az utazást, ő betegnek hazudta magát, és London felé vette az irányt, írja a Goal.com. Csak éppen arra nem számított, hogy a négyezer amszterdami drukker közül, éppen őt fogja kiszúrni az adásrendező, hogy a Telstar vezetői is megnyugodhassanak, jól van a csatáruk.

Mindjárt tettek is róla, hogy ez ne legyen így: egy nappal a visszavágó előtt felbontották a szerződését.

Van der Laan azonban, némileg váratlanul, csöppet sem bánja, hogy így történt a dolog, sőt! Mint elmondta, a BL-meccs előtti edzésen nyilvánvalóvá vált számára, hogy a Jong PSV ellen sem fog pályára lépni, és miután a szezonban összesen hét bajnokin lépett pályára, senkinek nem fog fájni, ha a klubja kipenderíti. Az utazással pedig mindenki jól járt: Van der Laan jól érezte magát, a Telstarnak pedig megvolt az indoka, hogy felbontsa a szerződését, amit maga a játékos sem bánt.

Ilyen egy tökéletes BL-sztori, nem?