Madridban keresik a Bayern-edző lehetséges utódját

Horizontal
Real Madrid's Spanish coach Julen Lopetegui looks on during the Spanish league football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on October 28, 2018. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mundo Deportivo című spanyol sportlap információi szerint a Bayern München sportigazgatója Madridban tárgyalt Julen Lopeteguival.

Az újság információi szerint Hasan Salihamidzic egyelőre csak azt szeretné megtudni, hogy Lopetegui egyáltalán nyitott lenne-e egy müncheni munkavállalásra. Amennyiben igent mond az október óta állástalan baszk szakember, akkor már csak Münchenben kell a klubvezetés ma még Niko Kovac-párti tagjainak torkán lenyomni a váltást.

Niko Kovac tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását, amelyikkel a döcögős szezonkezdés után tavasszal élre állt a bajnokságban, és két fordulóval a zárás előtt négy ponttal vezet a Borussia Dortmund előtt, azaz szinte bizots a címvédés. És a duplázás is összejöhet, amennyiben május 25-én a berlini kupadöntőben legyőzik a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget a Német Kupa döntőjében. A BL-ből azonban a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat, ráadásul nyert helyzetből, ugyanis az idegenbeli 0-0 után hazai pályán szenvedtek 3-1-es vereséget a Liverpooltól, amit sok szurkoló és több klubvezető is nehezen emésztett meg.

Lopetegui a különböző spanyol korosztályos válogatottak irányítása után 2014-ben ült le az FC Porto kispadjára, ahonnan 2016-ban "igazolt át" a spanyol válogatott élére. A csapattal két veretlenül végigjátszott év (14 győzelem és hat döntetlen) esélyesként érkezett a tavalyi oroszországi vébére, ahol az első csoportmérkőzés előtt kiderült, hogy aláírt a Real Madridhoz, a spanyol szövetség pedig azonnal hatállyal kirúgta. A fővárosban aztán nem sok sót evett meg: október 28-án, a Barcelona elleni 5-1-es vereség után mennie kellett, és azóta sincs új állása.