A Bayerntől elküldött legenda nem tervezi a visszavonulást

- Horizontal
Giant pictures of Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery (L) as Batman and Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben as Robin are seen during the German Cup DFB Pokal semi-final football match FC Bayern Munich v Borussia Dortmund in Munich, southern Germany, on April 28, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE +++ RESTRICTIONS / EMBARGO – ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880 (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Néhány idényt még biztosan játszani fog Franck Ribéry, a német labdarúgó-bajnokságban a címvédés küszöbén álló Bayern München francia szélsője, aki a mostani szezon végén elhagyja a bajor klubot.

A 36 éves futballista a múlt héten jelentette be, hogy 12 év után távozik Münchenből, kedden ugyanakkor arról beszélt, hogy ez nem egyenlő a visszavonulásával.

- fogalmazott Ribéry egy müncheni sajtótájékoztatón, hozzátéve, egy-két évig még biztosan játszani fog, és száz százalékig biztos abban, hogy azután visszatér Münchenbe.

A Bayern két ikonja, Franck Ribéry és Arjen Robben távoznak a szezon végén Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A francia játékos az egyetlen olyan futballista lehet, aki kilencszer nyeri meg a Bundesligát, ehhez az kell, hogy a Bayern a hátralévő két fordulóban megtartsa vezető pozícióját a tabellán.

Ribéry azt mondta, már egyeztetett a bajor egyesület vezetőivel arról, hogy miután befejezi profi pályafutását, valamilyen minőségben a klubnál dolgozzon majd.

A 81-szeres francia válogatott labdarúgó 2007-ben szerződött a Bayernhez, amellyel mostanáig 21 trófeát nyert, közte a 2013-as Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki-serleggel, valamint öt Német Kupával.