Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában a kiesés elől menekülő Haladás a 93. percben még 1-0-ra vezetett a Paks ellen, azonban Remili Mohamed 15 másodperccel a lefújás előtt szögletből gólt lőtt Király Gábornak, így döntetlenre végződött a szombathelyi találkozó. A Haladás elvesztett két pontot, így pedig két fordulóval a bajnokság vége előtt ötpontos hátrányba került a 10. még bennmaradó helyen álló MTK mögött. A találkozó után a 108-szoros válogatott Király Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, azért helyezkedett a rövid oldalra, mert korábban a gólszerző Remili minden beadása oda érkezett.

A szombathelyi szurkolók jó ideje kikövetelik Király Gábort a kapuból, mert a 43 éves klublegenda az idei szezonban több potyagólt is kapott. A sors szeszélye, hogy tavaly szeptemberben, a 9. fordulóban a 108-szoros válogatott kapus pont a Paks ellen kapta azt a potyát, ami után már a Haladás stadionjában tüntettek ellene a szurkolók.

„A gólt megelőző szöglet előtt volt egy sarokrúgás, amikor a paksi kapus előrejött, és Nagy Gergő feje elől ütöttem el a labdát. Ennél az utolsó szögletnél – ugyanúgy, mint néhány perccel előtte – mindenki a rövid sarok közelében helyezkedett, a Paks kapusa, Nagy Gergő ugyanúgy elém állt, ő és az őt őrző védőjátékosunk volt középen. Hátranéztem, láttam, hogy a hosszú kapufánál senki sincs, így arra volt a legnagyobb esély, hogy a labda a rövidre érkezik.

– magyarázta a helyezkedését Király Gábor.

Az ezt megelőző öt vagy hat esetben egyszer sem ment a labda át a hosszú oldalra – a végén igen.

El kell ismerni, tökéletes lövés volt – éppen olyan, mint amilyenből a Paks kapott gólt Debrecenben Bódi Ádámtól –, erős, az ellenfél számára optimális helyen lecsapódó. Felugrottam, de ott még nagyon magasan volt a labda, nem értem el. Nem vigasztal, hogy láttam már több hasonló gólt, olyat kevesebbet, hogy onnan, a hosszú felsőből kiszedi a kapus az erőből meglőtt labdát” – tette hozzá a 108-szoros magyar válogatott kapus.

Király Gábor rengeteg kritikát kapott az idei szezonban Forrás: haladas.hu

Király Gábornak nincs szerencséje a Paks elleni meccsekkel, a paksiak viszont egálban vannak a szögletekkel. A Tolna megyei csapat a 11. fordulóban a 93. percben kapott ki Debrecenben, miután a korábbi válogatott Bódi Ádám szögletből gólt lőtt.