Vágólapra másolva!
A 226. Fradi-Újpest derbit a Ferencváros nyerte, miután Varga Roland és Davide Lanzafame góljaira vendégoldalról csak Nagy Dániel tudott válaszolni. A főszereplők felemásan értékelték a rangadót, az FTC játékosai a kimaradt ziccerek miatt bosszankodtak, a lilák pedig a játékvezetéssel voltak elégedetlenek a lefújás után. Interjúk a vegyes zónából.

Az egyszerű újságíró némileg eltévedve érezhette magát a Fradi-Újpest rangadót követően, hiszen a játékosoknak kijelölt mix zóna

inkább hasonlított egy kórházi klinikára, mintsem olyan helyre, ahol a találkozóról nyilatkozhattak.

Először Lovrencsics Gergő érkezett meg bedagadt, összevarrt szemöldökkel, őt Miha Blazic követte vérző orral, majd Dibusz Dénes érkezett meg jókora sebbel a homlokán.

– fogalmazott a Fradi kapusa, majd így folytatta. „Igazi derbi volt, tudtuk, hogy a szurkolóknak és nekünk is mit jelent ez a mérkőzés, így csúsztunk-másztunk a győzelemért. Boldog vagyok, hogy végül sikerült.”

Telt ház és remek hangulat jellemezte a 226. Fradi-Újpest derbit Fotó: Hirling Bálint - Origo

Dibusz több újpesti kísérletet is bravúrral védett, elöl azonban nem tudott segíteni, pedig a siker ellenére a Ferencváros támadói nem fogtak ki túl jó napot. „A második gól után volt 2-3 komoly ziccerünk, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést, de sajnos nem tudtuk őket kihasználni, nem voltunk elég higgadtak a befejezéseknél. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfélnek a hajrában, illetve a hosszabbításban is volt néhány veszélyes helyzete,

de szerencsére jól védekeztünk, és kulcspillanatokban nekem is sikerült hárítani.”

Lovrencsics Gergőt a 62. percben le kellett cserélni, a válogatott hátvédje ennek ellenére a győzelmet érthetően pozitívan, a második félidőt viszont kritikusan értékelte. „Komolyabb volt a sérülésem, mint az elsőre annak tűnt, össze kellett varrni a szemöldökömet, így nem tudtam folytatni a játékot, sajnos csak a pályán kívülről tudtam drukkolni a többieknek.

A Ferencváros játékosai ünneplik az Újpest ellen aratott győzelmet a lefújás után Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az NB I legértékesebb játékosa, Isael da Silva megerősítette Lovrencsics szavait. „Fontos, hogy bár számunkra papíron már nem volt komoly tétje ennek a rangadónak, a szurkolókat kiszolgáltuk, és hazai pályán győzelemmel ünnepeltük az aranyérmünket. Jó meccset játszottunk, én is elégedett voltam, azt persze sajnálom, hogy az első bajnoki gólomat továbbra sem tudtam megszerezni, pedig megvoltak a lehetőségeim.

A hangulat? Elképesztő, micsoda atmoszférát teremtettek a szurkolók a lelátóra, ilyen légkörben nem lehet rosszul futballozni.

Már csak a drukkereink miatt is győznünk kellett, szerintem én is az egyik legjobb teljesítményemet nyújtottam, amióta itt vagyok. Jól érzem magam a Fradiban, remélem, ez még csak a kezdet, és ennél is fényesebb jövő vár ránk.”

Az újpestiek csapatkapitánya nem rejtette véka alá csalódottságát. „Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, ezúttal azonban nem mehetek el szó nélkül a bíráskodás mellett.

de mezőnyben is minden kétes szituációt ellenünk ítéltek meg” – mondta Litauszki Róbert.

Davide Lanzafame ünnepli a Fradi második, mint később kiderült, győztes gólját – apró szépséghiba, hogy a találat lesről született Forrás: MTI/Czagány Balázs

„Sajnálom, mert szerettünk volna legalább egy ponttal távozni a Ferencváros otthonából. A második találat érezhetően megfogta a csapatot, utána több komolyabb lehetősége is volt a Fradinak, de nem éltek vele, és

a hajrában nekünk is megvoltak a helyzeteink, úgyhogy a döntetlen igazságosabb lett volna.

Ettől függetlenül gratulálunk a Ferencváros bajnoki címéhez, ez most így alakult. Vannak még céljaink, mindenképpen szeretnénk odaérni a dobogóra, úgyhogy el kell felejtenünk ezt a mérkőzést, és a hátralévő két bajnokira koncentrálni.”

A vendégek gólszerzője, Nagy Dániel így értékelt:

A vendégek támadója a meccs körítéséről, valamint a Debrecen vereségéről is beszélt. „Nem ez volt az első eset, hogy ilyen hangulatban, vagy ekkora füstben voltunk a pályán, nem mondom, hogy hozzá vagyunk szokva, de nem gátolt minket semmiben.

Szavazzon!

A harmadik, még európai kupaindulást érő helyekért nagy harc várható, melyik együttes örülhet majd a végelszámolásnál?

Tudtuk, hogy a Debrecen kikapott, emiatt nagyon kellett volna legalább az egyik pont, de még mindig úgy érzem, hogy a saját kezünkben van a sorsunk,

és ha az utolsó két fordulóban nyerünk, meglehet az európai kupaindulást érő harmadik hely.”

Bár a pirotechnikai eszközök miatt egy ideig állt a játék a Groupama Arénában, az újpesti Nagy Dániel szerint ez nem volt hatással a két csapat játékosaira Fotó: Hirling Bálint - Origo

Holczer Ádám a kispadról nézte végig a mérkőzést, mégis boldogan nyilatkozott az Origónak. „Ezek a meccsek azok, amelyekért igazán érdemes futballozni.

Megnyerhettük volna a meccset már korábban is, de így talán még édesebb a győzelem, hogy az utolsó pillanatig harcolni kellett érte. Mindenki motivált, azok, akik kezdők, és azok is, akik csereként várják a lehetőséget a bizonyításra.

Azt hiszem, ez mindent elmond a csapatmorálról.”

Volt oka a fradistáknak az örömre, Újpest-veréssel ünnepelték a 30. bajnoki címet Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hogy a Fradi kapusa szerepet kap-e a gárda utolsó két bajnokiján a Debrecen és a Puskás Akadémia ellen, az egyelőre a jövő zenéje, a 226. derbit mindenesetre a Ferencváros nyerte 2-1-re,

így a IX. kerületiek hazai pályán győzelemmel ünnepelték a Fradi 120 éves fennállását, és a harmadik csillagot,

amely a következő szezontól az FTC mezeit díszíti.