Vágólapra másolva!
Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az újdonsült bajnok Ferencvárosnál minden feltétel adott ahhoz, hogy bekerüljön az Európa-liga csoportkörébe. A sportvezető a Sport TV „Mai helyzet" című műsorában elmondta, ennek megvan a realitása, adott a költségvetés is hozzá, míg egy BL-csoportkör akár a jelenlegi költségvetés ötszörösét is igényelné.

„A Bajnokok Ligája csoportkörébe borzasztó nehéz bekerülni, de egy Európa-liga-csoportkörbe való bekerüléshez minden adott a Ferencvárosnál" – mondta el Orosz Pál a Sport TV „Mai helyzet" című műsorában május 2-án. „A jelenlegi játékrendszerünkkel, a futballistákkal, a szakmai stábbal, a háttérrel, ez abszolút reális cél.... Benne van a pakliban a BL csoportkörébe való bejutás, természetesen nagyon örülnénk neki, de ehhez nagyobb szerencse kell, mint az EL-csoportkörbe kerüléshez, hiszen a mi hátterünkkel az a realitás."

Orosz Pál szerint az Európa-liga reális a Fradinak Forrás: Csudai Sándor - Origo

A költségvetést tekintve, a BL-csoportkörhöz

Orosz Pál kitért arra is, hogy Szergej Rebrov vezetőedző érkezésével megváltozott a csapaton belüli mentalitás, „...nagy szigor van, mindenki tudja és végrehajtja a feladatát. Konfliktus nincsen edző és játékosok között" – utalva Böde Dániel közelmúltbeli, keretből való kimaradására. „Az edző minden alkalommal az aktuálisan legjobb csapatot küldi pályára."
Pályán és pályán kívül egyaránt egyben van a Fradi, de várható változás a keretben.

- mondta a szakember, aki hangsúlyozta, konkrétumokról nem beszél, de 2-3 pozícióról van szó. Haratin esetleges távozásával kapcsolatos pletykákra utalva elmondta, őt ezzel kapcsolatban senki sem kereste meg. Emellett azon dolgoznak, hogy a tavaly nyár óta a Fradinál kölcsönben futballozó Ivan Petrjakot végleg megszerezzék, erről jelenleg is tárgyalnak a menedzsmentjével és a Sahtar Doneck-kel.