Lehetetlen időpontra tették a Liverpool BL-elődöntőt megelőző bajnokiját

Spain, Barcelona, Football, FC Barcelona, Liverpool, UEFA, UEFA Champions League Spain Barcelona FOOTBALL FC Barcelona Liverpool UEFA UEFA Champions League CHAMPIONS LEAGUE Mohamed Salah
11 Mohamed Salah of Liverpool FC during the UEFA Champions League first leg match of Semi final between FC Barcelona and Liverpool FC in Camp Nou Stadium in Barcelona 01 of May of 2019, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Míg Hollandiában egy egész fordulót elhalasztottak az Ajax Bajnokok Ligája-elődöntője miatt, addig a Premier League nemhogy nem segíti a Barcelonával harcoló Liverpoolt, de még keresztbe is tesz nekik.

Soha nem látott időpontban, szombaton 20.45-kor fognak mérkőzést rendezni a Premier League-ben. A Newcastle United fogadja majd a bajnoki címért hajtó, nem mellesleg a Bajnokok Ligájában is elődöntőt vívó Liverpoolt. Jürgen Klopp csapata szerda este ugyan 3-0-s vereséget szenvedett Barcelonában, és valóban nem sok esélye maradt a továbbjutásra, most azonban ez a kevés is veszni látszik.

Miután Angliában vagyunk, arról szó sem lehetett, hogy a liga halasztást adjon a bajnokság hajrájában a története első PL-bajnoki címéért küzdő csapatnak. A Liverpool így, ha tartani akarja a lépést a Manchester Cityvel, legjobbjaival lesz kénytelen elutazni Newcastle-be, ahol korábbi edzőjük, Rafa Benítez várja őket. A City pedig hétfőn este fogadja majd Leicestert.

Eközben a Barcelona ugyancsak 20.45-kor kezd szombaton idegenben, azonban a bajnoki címet már begyűjtő katalánok minden további nélkül megtehetik, hogy pihentetik a sztárjaikat a Celta Vigo elleni bajnokin.

Csak emlékeztetőül: Hollandiában a PSV-vel versenyt futó Ajax (két fordulóval a zárás előtt mindkét csapat 80 ponttal áll) kedvéért elhalasztottak egy komplett fordulót, hogy az amszterdamiak minél pihentebben utazhassanak Londonba. Meg is lett az eredménye, hiszen 1-0-ra legyőzték a Tottenhamet.