Orvosa szerint Casillasnak nagy szerencséje volt

fbl Horizontal
Porto's Spanish goalkeeper Iker Casillas (2nd L) and teammates take part in a training session at Anfield Stadium in Liverpool, north west England on April 8, 2019, on the eve of their UEFA Champions League quarter final first leg football match against Liverpool. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Klubja, a Porto orvosa szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a labdarúgócsapat spanyol kapusa, Iker Casillas az edzésen kapott szívrohamot szerdán.

Nelson Puga azt mondta: az edzőközpontban azonnal érkezett a segítség, rögtön ellátták a 37 éves játékost.

"Szerencsére hamar megvolt a diagnózis, és a folytatásban is minden rendben ment" – fogalmazott a szakember.

Casillas a portói kórházban szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.

Puga szerint nem lesz következménye a történteknek, de még korai a kapus sportolói pályafutásának folytatásáról találgatni.

– jelentette ki az orvos, hozzátéve, hogy a futballista legalább szombatig a kórházban marad.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.