Hoki-vb: nem úgy alakulnak a dolgok eddig, ahogy a szlovénok tervezték

2018 NHL All-Star - Media Day GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Florida - US State Tampa Winter Sport SPEECH Photography Los Angeles Kings National Hockey League Media Day Anze Kopitar Hockey Grand Hyatt Gulf Coast States PersonalityInQueue
Anze Kopitar 2015 után játszik újra vb-n
Vágólapra másolva!
Anze Kopitar szerint nem a tervezettek szerint alakultak a szlovén válogatott mérkőzései a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

A Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárja egy villáminterjúban felidézte: az elmúlt években nem tudta összeegyeztetni klubkötelezettségeit a világbajnoki szerepléssel. Ezt megelőzően 2015-ben járt legutóbb vb-n, idén azonban, újra rendelkezésre tudott állni, mert a Los Angeles Kings nem jutott rájátszásba.

A szlovén válogatott - a magyarhoz hasonlóan - pont nélkül áll két fordulót követően: a nyitókörben a házigazda kazahoktól 3-2-re, majd a dél-koreai együttestől 5-3-ra kapott ki.

"Egyértelműen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de még három mérkőzés hátra van" - fejtette ki Kopitar.

Anze Kopitar 2015 után játszik újra vb-n Forrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

Csütörtökön a fehéroroszokkal, majd pénteken a magyarokkal meccselnek a litvánok elleni záró körös találkozó előtt. A 31 éves csatár egyelőre csak a következő mérkőzésre tekintett előre.

- tette hozzá. A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.