Társoldalunk:

Hoki-vb: nem úgy alakulnak a dolgok eddig, ahogy a szlovénok tervezték

2019.05.01. 19:09

Anze Kopitar szerint nem a tervezettek szerint alakultak a szlovén válogatott mérkőzései a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

A Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárja egy villáminterjúban felidézte: az elmúlt években nem tudta összeegyeztetni klubkötelezettségeit a világbajnoki szerepléssel. Ezt megelőzően 2015-ben járt legutóbb vb-n, idén azonban, újra rendelkezésre tudott állni, mert a  Los Angeles Kings nem jutott rájátszásba.
A szlovén válogatott - a magyarhoz hasonlóan - pont nélkül áll két fordulót követően: a nyitókörben a házigazda kazahoktól 3-2-re, majd a dél-koreai együttestől 5-3-ra kapott ki."Egyértelműen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de még három mérkőzés hátra van" - fejtette ki Kopitar.

Anze Kopitar 2015 után játszik újra vb-nForrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

Csütörtökön a fehéroroszokkal, majd pénteken a magyarokkal meccselnek a litvánok elleni záró körös találkozó előtt. A 31 éves csatár egyelőre csak a következő mérkőzésre tekintett előre.
Felkészülünk a fehéroroszok ellen, s igyekszünk megnyerni a meccset. Két forduló után pont nélkül állunk, így muszáj győznünk - tette hozzá. A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.