BL-t nyerne, majd távozna a Barca vb-bronzérmes kapusa

fbl Horizontal
Barcelona's German goalkeeper Marc-Andre Ter Stegen (L) and Barcelona's Dutch goalkeeper Jasper Cillessen take part in a training session at the Joan Gamper Sports Center in Sant Joan Despi, near Barcelona, on November 23, 2018, on the eve of the La Liga football match FC Barcelona against Atletico de Madrid. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland válogatott Jasper Cillessen az idény végén minden bizonnyal távozik az FC Barcelonától. A vb-bronzémes játékos szeretne első számú kapus lenni, de a katalán csapatban erre nincs esélye, mert riválisa, a német Marc-André ter Stegen a világ egyik legjobbjának számít a posztján.

A 48-szoros holland válogatott kapus 2016 nyarán érkezett az Ajaxtól, három szezon alatt azonban csak két La Liga-meccsen védett, főként a Király-kupában kapott lehetőséget, ott azonban többször is bizonyította, hogy klasszisnak számít a posztján. A 30 éves Cillessen első számú kapusnak számít a holland válogatottban, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, rendszeresen védenie kell.

A Barca kapusa a bajnoki cím bebiztosítása után nyilatkozott a jövőjéről.

A BL megnyerése a legnagyobb célunk az idényben – mondta Cillessen, aki elárulta, hogy nyáron minden bizonnyal búcsút int Barcelonának.

Jasper Cillessen kulcsszerepet játszott a Barca Király-kupa menetelésében Forrás: NurPhoto/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Ha vége az idénynek, elmegyek vakációzni, aztán remélem, sikerül új klubot találni, ahol több játéklehetőséghez jutok - folytatta a holland kapus, akit honfitársa, Matthijs de Ligt esetleges Barcelonába igazolásáról is megkérdeztek. -

- tette hozzá Jasper Cillessen, aki ezek szerint nem neheztel klubjára, amiért három év alatt csak 28 meccsen kapott lehetőséget.