Bede Ferenc szerint nem voltak elmaradt tizenegyesek

fbl Horizontal
Dutch referee Bjorn Kuipers (C) speaks to Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L), Barcelona's Spanish defender Jordi Alba and Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (R) during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Barcelona and Liverpool at the Camp Nou Stadium in Barcelona on May 1, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a Liverpool csapatát a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Az első félidőben az angolok és a katalánok is reklamáltak, ráadásul a Pool játékosa, James Milner is felöklelte Lionel Messit, de lapot sem kapott a megmozdulásáért. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint a holland Björn Kuipers jól döntött, amikor egyik csapatnak sem ítélt tizenegyest, Milner szabálytalanságáról pedig úgy vélekedett, hogy nem ért piros lapot.
Bede Ferenc szerint a holland játékvezető jól bíráskodott Barcelonában Forrás: Origo

„A mérkőzés 5. percében Mané jó ütemben vezette be a hazai büntetőterületen belülre a labdát, amikor a szorosan mögötte helyezkedő Piqué mellett elesett, azonban felállva tovább folytatta a játékot.

– kezdte Bede Ferenc, az Origo szakértője.

A mérkőzés 13. percében Messi cselezett a büntetőterületen belül, amikor az előtte álló Matip természetes helyzetben lévő kézfejéhez pattant a labda, a játékvezető helyesen továbbengedte a játékot, miközben a barcelonai játékosok hevesen reklamáltak.

A 42. percben az oldalvonalnál a labda már elhagyta a játékteret, amikor Milner lendületesen nekifutott Messinek a labda megjátszási szándéka nélkül. Az eset után a holland játékvezető csak szóban figyelmeztette az játékost, és nem alkalmazott sárga lapos figyelmeztetést.

A VAR-rendszer sárga lap elmaradásánál nem avatkozik közbe.

– tette hozzá a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc.

A Barca Messi vezérletével kiütötte a Liverpoolt

A Bajnokok Ligája szerdai elődöntőjében az előrehozott finálénak párosítás első meccsén a Barcelona a Liverpoolt fogadta. Bár az angolok jól játszottak, a katalánok a duplázó Messi vezérletével 3-0-ra nyertek, és óriási lépést tettek a BL-döntő felé. Ernesto Valverde nem okozott meglepetést a kezdőtizeneggyel, Jürgen Klopp azonban annál inkább, aki vélhetően kisebb sérülés miatt csak a kispadra nevezte Roberto Firminót és Trent Alexander-Arnoldot.