Alkalmazással szólhatnak bele a klubdöntésekbe a West Ham szurkolói

West Ham, Manchester United
West Ham United's Austrian midfielder Marko Arnautovic (2L) celebrates after scoring their third goal as Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (R) gestures during the English Premier League football match between West Ham United and Manchester United at The London Stadium, in east London on September 29, 2018. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United elérhetővé teszi szurkolói számára azt az alkalmazást, amelyen keresztül a drukkerek kinyilváníthatják véleményüket a klub által előzetesen meghatározott és kiválasztott témákban.

Ez a rendszer működik a Paris Saint-Germainnél és a Juventusnál is. Az alkalmazást a socios.com weboldal által működteti.

A szurkolók regisztráció után vásárolhatnak, vagy internetes játékok során gyűjthetnek szavazati jogot, amelyet felhasználhatnak a voksolásokon. A szavazások témáját az egyesület választja ki, vélhetően leginkább a drukkereket közvetlenül érintő kérdések kerülnek terítékre, menedzsment szintű vagy személyi kérdésekben nagy valószínűséggel nem jutnak majd szerephez a szurkolók.

A kezdő 11-ről persze nem szavazhatnak Forrás: AFP/Ian Kington

A West Ham azzal indokolta csatlakozását a socios.com-hoz, hogy szimpatizánsainak "többsége az élete nagy részét a digitális világban tölti, és nagyon sokan keresik és használják a legújabb technológiákat a mindennapi életükben."

A rendszer egy mobiltelefonos applikáción keresztül működik, a socios.com pedig abban bízik, hogy a jövőben még több klub csatlakozik.