Bede Ferenc: Nem a játékvezető dolga eldönteni, hogy ki maradhat a pályán

fbl Square CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL
Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (2R) helps Tottenham Hotspur's Belgian defender Jan Vertonghen (C) as he leaves the pitch injured during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Tottenham Hotspur and Ajax at the Tottenham Hotspur Stadium in north London, on April 30, 2019. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint nem kérdés, hogy szabályos volt-e az Ajax vezető gólja a Tottenham otthonában, és Jan Vertonghen ijesztő sérüléséről is elmondta a véleményét.
Forrás: Origo

Az Ajax a 15. percben a leshatáron kilépő Donny van de Beek góljával szerezte meg a vezetést Londonban. A videós szobában is ellenőrizték, hogy lesen volt-e a fiatal holland, de szó sem volt róla. „Tisztán látszott, hogy nem volt előrébb, egy vonalban volt a lába a Spurs védőjével” – mondta az Origo szakértője.

Megkérdeztük a súlyos sérülést szenvedő Jan Vertonghen esetéről is. A belga védő összefejelt csapat- és honfitársával, Toby Alderweirelddel, ráadásul a kapujából kirobbanó Onana is elsodorta őket.

Vertonghennek felrepedt az arcán a bőr, hosszasan ápolták, majd visszatért a pályára, azonban percekkel később le kellett cserélni, és látszott, hogy nagyon nincs jó állapotban.

Arra voltunk kíváncsiak, hogy a játékvezető mondhatja-e azt, hogy nem enged vissza egy játékost, ha úgy látja, hogy az nincs megfelelő állapotban.

„Ennek eldöntése nem a játékvezető dolga, ő nem mondhatja meg, hogy ki játszhat, és ki nem. Ez csak az orvosi stáb felelőssége, ilyen döntést csak ők hozhatnak meg. Nem tudom, hogy a negyedik játékvezető és a Tottenham orvosai miről beszéltek, mielőtt Verthongen visszatért, talán arról, hogy nem sikerült rendesen elállítani a vérzést, ezért nem állhatott vissza.”