Így oktatta Messiéket a La Liga 17 éves csillaga

FC Barcelona v Real Sociedad - La Liga FC Barcelona against Real Sociedad La Liga - 2018/19 matchday round 33 Mikel Trigueros Urbanandsport NurPhoto
Real Sociedad forward Ander Barrenetxea (34) and FC Barcelona defender Nelson Semedo (2) during the match FC Barcelona against Real Sociedad, for the round 33 of La Liga played at Camp Nou on 20th April 2019 in Barcelona, Spain. (Credit: Mikel Trigueros/Urbanandsport / NurPhoto) -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Még csak 17 éves, és ha focitudásban még nem is, de szerénységben máris lekörözte a La Liga sztárjait a bajnokság legújabb felfedezettje. A Real Sociedad tinédzser tehetsége, Ander Barrenetxea egyelőre úgy tűnik, nem felejti el, honnan jött, pedig a spanyol élvonalbeli bajnokság első 21. századi játékosaként lenne mire szerénytelenkednie.

Ander Barrenetxea hétvégén előbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Getafe elleni meccsen kezdő volt, 91 percig játszott, csapata egyik legjobbjaként.

Ander Barrenetxea (a levegőben) inkább a focira koncentrál, mint a külsőségekre Forrás: NurPhoto/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

A 2-1-es Real Socieadad győzelemmel véget ért találkozó után a fiatal játékos nem taxival, vagy valami méregdrága verdával és sofőrrel, esetleg valamelyik csapattársa utasaként indult haza a stadionból, hanem felpattant a helyi közösségi biciklihálózat egyik bringájára, és hátizsákjával a hátán hazatekert. A pillanatról kép is készült, a fotó bejárta a spanyol sajtót, a szakma és a szurkolók egyaránt odavannak a két lábbal - két kerékkel - a földön járó fiatal játékosért.

Reméljük, hogy később is csak a gólerőssége nő majd, nem pedig az arca.