A Real Madrid lepasszolhatja az Ajaxnak a szupertehetségét

504074967 Horizontal
Real Madrid's Norwegian midfielder Martin Oedegaard (L) sits on the bench beside Real Madrid's midfielder Isco during the Spanish league football match Real Madrid CF vs UD Almeria at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 29, 2015. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A holland De Telegraaf értesülése szerint a Real Madrid két évre kölcsönadhatja Martin Ödegaardot a BL-elődöntős Ajaxnak, ugyanis nem szeretne végleg lemondani a 20 éves szupertehetségről.

A norvég csodagyerek 2015 januárjában érkezett a Real Madridhoz, de összesen csak 32 percet játszott a nagy csapatban, még Carlo Ancelotti regnálása idején. Mivel nem tudta bejátszani magát a csapatba, előbb Hollandiába, a Heerenveenhez került kölcsönbe, majd tavaly nyáron a Vitesse kölcsönözte ki a norvég csodagyereket.

Martin Ödegaard (balra) többnyire csak a kispadot koptatta Madridban Forrás: AFP/Javier Soriano

Ödegaard az idei szezonban kulcsember lett az arnhemi csapatban, 33 meccsen nyolc gólt szerzett, és kiosztott kilenc gólpasszt is, így nem csoda, hogy egyre több csapat érdeklődik iránta. Korábban felröppent a hír, hogy a BL-elődöntős Ajax 20 millió euróért leigazolná, azonban a Real Madrid nem szeretné elveszteni a norvég középpályást, akit inkább két évre kölcsönadna az Ajaxnak, hogy a folyamatos játéklehetőség reményében továbbfejlődjön.

„Készen állok rá, hogy megtegyem a következő lépést, tovább szeretnék fejlődni.

Szeretném jól zárni az idényt a Vitesse-szel, aztán dönteni a jövőmről. Még mindig csak húszéves vagyok, és szeretnék a Bajnokok Ligájában szerepelni" – mondta Ödegaard a De Telegraafnak.

Martin Ödegaard kölcsönadása azért tűnik remek ötletnek, mert az Ajaxnál elképesztő érzékkel nyúlnak a fiatalokhoz. Így könnyen lehet, hogy a norvég játékos az amszterdami kalandja után már kész játékosként térne vissza a Real Madridhoz, és a csapat húzóembere lehetne.