Vágólapra másolva!
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig után a Bayern München jutott be másodikként a labdarúgó Német Kupa fináléjába: a bajor sztárcsapat a szerdai elődöntőben vendégként 3-2-re múlta felül a Werder Bremen csapatát. 

Az első komolyabb helyzetre a 10. percig kellett várni, ekkor Thomas Müller centikkel sarkazott négy méterről kapu mellé. A német támadó nem sokkal később ismét vezetést szerezhetett volna, de a közeli lövését Jiri Pavlenka nagy bravúrral védte. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a Bayern, így nem volt meglepő, hogy a kihagyott lehetőségek után

a 36. percben már sikerült megszerezni a vezetést:

Müller fejese még kijött a kapufáról, de a kipattanót Robert Lewandowski már bevágta. A Werdernek így fel volt adva a feladat a második félidőre.

A Bayern azonban esélyt sem adott a hazai együttesnek,

magabiztosan játszott a bajor sztárcsapat, és a 63. percben növelni tudta az előnyét:

Thomas Müller 14 méterről lőtt a bal felsőbe, Pavlenka csak beleérni tudott a lövésbe. Ekkor sokan azt hitték, a legfontosabb kérdések eldőltek, de nem a Werder játékosai.

Robert Lewandowski duplázott a Werder ellen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Jürgen Fromme

A brémai együttes egy percben belül lőtt két gólt,

és kiegyenlített: előbb a 74. percben Oszako Juja 11 méterről talált a kapuba egy nem igazán jól eltalált lövésből, majd a középkezdés után Joshua Kimmich vesztette el a labdát, Milot Rashica lefutotta a védelmet, majd a kapufa segítségével egyenlített.

Az őrületnek itt még nem volt vége,

Gebre Selassie nyomta el a tizenhatoson belül Kingsley Comant, a játékvezető tizenegyest ítélt – hiába reklamált egy emberként a hazai együttes –, amelyet Lewandowski értékesített magabiztosan a 80. percben. Bár még megvolt a lehetősége az egyenlítésre a Werdernek – igaz, Lewandowski is lezárhatta volna a meccset, de egy méterről a kapufát találta el –, végül nem sikerült, így a Bayern ötgólos találkozó végén jutott be a Német Kupa-döntőbe, ahol az RB Leipzig lesz az ellenfele.

A finálét május 25-én a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Német Kupa, elődöntő
Werder Bremen-Bayern München 2-3 (0-1)
G: Oszako (74.), Rashica (75.), ill. Lewandowski (36., 80., büntető), Müller (63.)