Társoldalunk:

Szoboszlai Dominik megelőzte Dzsudzsák Balázst

2019.04.23. 07:32

Szoboszlai Dominik (18) remeklése feltűnt a szakértőknek is: az osztrák Red Bull Salzburg ifjú középpályásának piaci értékét a Transfermarkt.de portál immár ötmillió euróra (1,6 milliárd Ft-ra) becsüli.

Szoboszlai az utóbbi időben egyre többször kap lehetőséget kezdőként a Salzburg csapatnál – vasárnap a St. Pölten elleni mérkőzésen is 90 percet játszott –, s többnyire élt is a kapott lehetőségekkel. Az osztrák élvonalban eddig két-két gólt, illetve gólpasszt jegyez, és az Európa-ligában is bemutatkozott már.

Mégis meglepő, hogy az átigazolásokkal foglalkozó portálnál ugrásszerűen, több mint a duplájára emelkedett az értéke, s már nem két-, hanem ötmillió euró szerepel a neve mellett. Ezzel lehagyta többek között a 4,5 millió euróra (1,4 milliárd Ft) taksált Nikolics Nemanját (31), Sallai Rolandot (21) és Kádár Tamást (29) is, valamint a 3,5 milliós (1,1 milliárd Ft) Szalai Ádámot (31) és Dzsudzsák Balázst (32) is. Csak a német RB Leipzig duója, a kaiserslauterni születésű Willi Orbán (26) és a kapus Gulácsi Péter (28) előzi meg 15, illetve 10 millió eurós értékével (4,8, illetve 3,2 milliárd Ft).(Blikk)